En butik med sjæl -

Find os her

Fast lav fragt på 59 DKK

Gratis fragt ved køb over 1.000,-

Hurtig levering: 1 - 3 hverdage

Toggle Nav

Dahls Vinhandels nyhedsblog

Vi har mange varer i butikken og udvider hele tiden vores sortiment
Se blandt andet mange af vores leveradører lige her


Inspiration til påskefrokosten 2020

Skal du holde årets påskefrokost, og mangler du inspiration til et smagfuldt påskebord? Læs med her og lad dig inspirere af et udpluk af årets påskevarer - alt lige fra chokolade til øl og selvfølgelig snaps.

Det søde til påskebordet

Til påsken og ikke mindst påskeægsjagten hører chokoladepåskeægget til. Her er det svært at komme udenom Summerbirds fantastiske og flotte sølvæg, som endda er økologisk! Hvert år lader Summerbird sig inspirere i designet af sølvægget. Du får derfor hvert år et unikt og smukt påskeæg, som udover dets lækre indhold af chokolade også kan bruges til at pynte påskebordet. I år har Summerbird ladet deres traditionsrige påskeæg inspirere af verdensberømte kunstnere nemlig Carl Fabergés guldsmedekunst og danske Axel Salto og hans naturinspirerede stentøjsværker. 

 summerbirdpåskeæg

Summerbirds påskeæg findes i tre forskellige størrelser. Derudover producerer de også et helt unikt porcelænsæg, som ligeledes pynter på årets påskebord.

Leder du efter et påskeæg, som måske ikke lige indeholder chokolade? Ja, så er du landet det helt rigtige sted. Påskeæg behøver ikke nødvendigvis at være lig med chokolade. Det slår Wally and Whiz et slag for med deres forståelse og nyfortolkning af påskeægget, som indeholder smagfulde vingummier. Wally and Whiz producerer nordiske vingummier i forskellige smagsvarianter, som alle er håndproduceret i Danmark.

 

wallyandwhizvingummipåske wallyandwhizvingummipåskewallyandwhizvingummipåske

 Påskeæggene fra Wally and Whiz er veganske, glutenfrie og findes i tre smagsvarianter.

Summerbirds påskevarer og Wally and Whiz’ forståelse af påskeæg og meget, meget mere finder du i vores butik på Sct. Mathias Gade 76 i Viborg.

 

Det kolde til påskebordet

Lad os skåle i en kold, forfriskende øl! Årets absolutte påskeøl kommer fra Viborg Bryghus. Påske Bocken er brygget på alt det gode ved foråret. Den er blød, rund og mild og en særdeles velegnet ledsager til det store kolde påskebord. Det er friskt. Det er forår. Og det er lokalt – What’s not to like?

viborgbryghuspåske 


Det stærke til påskebordet

Hvad er påske uden påskesnaps? Påsken forbindes ofte med en kold og frisk påskesnaps. Varianterne og mulighederne er mange, og vi giver dig derfor et lille udpluk af de påskesnaps, som trender i 2020.

Viskums påskesnaps kommer fra et lille destilleri uden for Viborg. Viskums påskesnaps emmer af havtorn, ingefær, safran og meget mere. Denne snaps findes i to forskellige størrelser – en lille som er en perfekt værtindegave og en større som for alvor slukker tørsten omkring påskebordet????

Ude ved Blåvand tæt på hav og frisk luft har Hr. Skov hjemme. Hr. Skov er kendt og anerkendt for sine lokale råvarer, hvor kvalitet og smag er i højsædet. Påskesnapsen fra Hr. Skov er lagret med de fineste granskud og friske havtorn fra den jyske vestkyst – Ja, det er ganske enkelt kvalitet i særklasse. 

 hrskovpåske

 Hos Dahls Vinhandel i Viborg finder du meget mere inspiration til årets påskefrokost. Du er også altid velkommen til at kigge forbi, hvor vores medarbejder står klar med kyndig og professionel vejledning, så du kan blive helt klar til årets påskefrokost.

________________________

Julekalendere for voksne. Portvin, gin og lakrids.

Det er de færreste, som ikke forbinder julemåneden med hygge, forkælelse og lækkerier. Oftest er det dog de yngste sjæle, som løber med al opmærksomheden i december. Men vi mener, at forældrene fortjener ligeså meget selvforkælelse, som de giver deres børn. Derfor giver vi jer her tre forskellige bud på smagsfulde julekalendere til voksne. Julen er hjerternes fest, og vi skal huske også at forkæle og fejre os selv!

1. Graham’s Advent Port Calendar er den ultimative julekalender til parret med en forkærlighed for velsmag og den gode historie. Julekalenderen indeholder fire forskellige portvine – én til hver søndag i december. Bag den første låge gemmer der sig desuden to af verdens bedste portvinsglas fra selveste Riedel, som du selvfølgelig bør servere portvinen i. For at fuldende smagsoplevelsen tilbyder hver låge ydermere et stykke chokolade - perfekt til portvin. Dermed er det sikret, at juelstressen svinder og julefreden vinder! 

Prisen er 595,00 kr.

Advents portvinskalender Graham's

2. Årets Gin Julekalender fra 1975 By Simon er den perfekte investering for ham eller hende, der har mod på at udfordre sin smagshorisont. Du åbner hver dag en af de 24 nummererede pakker, hvor der gemmer sig en lille flaske gourmet gin eller tonic af 40-50 ml. Den første pakke indeholder en miniature gin, og dagen efter får du så en matchende special tonic – hver anden dag får altså sin helt egen smag. På pakkerne findes ydermere et serveringsforslag, som vil supplere din gin bedst, hvis du da ikke ønsker at nyde den ren. De 24 små pakker egner sig godt til at blive hængt på en snor, sat pænt i en kurv eller placeret i julesokken. Her er der virkelig tale om en julekalender fuld af overraskelser.

Prisen er 650,00 kr.

Gin Julekalender 1975 By Simon

3. Bülow Lakrids Julekalender er til folket af den søde tand. Igen i år emmer julekalenderen af alle smage og teksturer fra Bülows fantastiske lakridsunivers, og med denne nedtælling kan du opleve dem alle. Julekalenderen er til ham eller hende, som vil med på en fantastisk julerejse gennem en verden af glimtende kugler, knasende overraskelser og søde fornøjelser. Mens du tæller ned til den store aften den 24. december, fyldes dagende med barnlig og fornøjelig glæde – og de ting, der minder os allermest om jul: lakrids og chokolade. Hele herligheden gemmer sig i 24 indfangende låger i den bæredygtige emballage. Det er altså selvforkælelse på højeste niveau. 

Prisen er 300,00 kr. 

Lakrids By Bülow Julekalender

Glædelig jul! 

_________________

Vidste du, at din yndlingsvin skal drikkes af et druespecifikt glas?

Guide til Riedel Veritas

De færreste ved, at der til hver drue hører et specifikt glas, som dekanterer vinen korrekt og giver den rigtige smagsoplevelse. Men når du først har smagt forskellen i egen mund, er der ingen vej tilbage – du må bare have det rigtige glas til favoritvinen hjemme på hylden. Men hvilket glas skal du så vælge, når du står der i butikken med dankortet klar blandt et uoverskueligt udvalg?

Riedel er uden tvivl en af de bedste producenter i verden, når det kommer til vinglas designet efter druesorten. Med ambitionen om at få det bedste ud af hver drue og give vinentusiaster verden over den rigtige smag har østrigske Riedel lavet utallige serier af druespecifikke vinglas – og der er noget til enhver smag og enhver pris. Veritas glasserien fra 2014 er især unik og bør stå i en sand vinelskers køkken. Glasserien er skræddersynet til at fremhæve druernes DNA så som drueskindstykkelse, farve, tanninmængde, sukkerindhold og syreintensitet. Denne glasserie af maskinblæste krystalglas er let, elegant og charmerende. Hvert glas er blæst i ét stykke og har en ualmindelig god kvalitet til en helt almindelig pris - og så har denne glasserie endda bedst af en tur i opvaskemaskinen.

Her får du en gennemgang af Riedel Veritas-seriens druespecifikke vinglas samt hvilke vintyper, druesorter og områder hvert glas henvender sig til. Du kan også selv gå på opdagelse i glasuniverset i Riedels egen app.

1. Riedel Veritas Shiraz – allround rødvine

Et af Riedels bedste bud på et eksklusivt universalglas til rødvin er et Veritas Shiraz-glas, som findes i to formater. Er man af den gamle skole og har en forkærlighed for de klassiske europæiske vintyper, anbefales Veritas Old World Shiraz som et yderst elegant allround glas. Det er især velegnet til franske og italienske rødvine som chateau nuf du Pape, amarone og barbera. Også spanske vine på Tempranillo bør nydes i dette glas. Er man derimod orienteret mod de mere moderne og oversøiske vintyper, anbefales Veritas New World Shiraz som et fornemt hverdagsglas. Den store tragt sikrer tonerne af sort oliven og en silkestruktur, som er typisk for Shiraz-vine fra den sydamerikanske. Begge glas betegnes af Riedel selv som universalglas og kan bruges til alle rødvine, men især vine dyrket på Shiraz. Der er tale om to gode kvalitetsglas, som pryder et hvert bord.

Riedel Veritas New World Shiraz Riedel Veritas Old World Shiraz

2. Riedel Veritas Pinot Noir – frugtrige verdens vine

Er din favoritvin dyrket på Pinot noir-druen bør du selvfølgelig vælge et Veritas Pinot Noir-glas, som med sin bredde giver masser af plads til, at de røde vine kan trække vejret. Igen er Riedel skarp på den specifikke smag og har lavet to glas designet til to vinverdensdele. Til en klassisk, konservativ og europæisk Pinot noir fra Bourgogne passer Veritas Old World Pinot Noir eminent og lader virkelig de finesserige og stringente smage komme til deres ret. Er du Barolo eller Barbareso-fan er det også her, du skal placere dit valg, for glasset er også designet til nebbiolo-druens kompleksitet. Til en mere nytænkende, avantgarde og oversøisk pinot noir skal man vælge Veritas New World Pinot Noir, som tager højde for den intense og frugtdrevne stil i eksempelvis USA og Australien. Hvem kan ikke lide et godt glas Pinot noir – i et godt glas?

Riedel Veritas Old Wolrd Pinot Noir Riedel New World Pinot Noir

3. Riedel Veritas Carbernet/Merlot – franske mastodonter

Er man til de tunge franske druer fra Bordeaux ligger valget af Veritas Carbernet/Merlot lige til højrebenet. Glasset er designet til at opnå den bedste effekt af hovedruerne Carbernet Sauvignon og Merlot for netop at kunne give den krydrede, frugtrige og eksklusive Bordeaux smag, som kendetegner nogle af verdens bedste, mest kendte og dyreste vine. Glasset passer også som hånd i hanke til rødvine fra Fronsac og Listrac-Médoc.

Riedel Veritas Carbernet/Merlot

4. Riedel Veritas Riesling/Zinfandel – californiske vine

Når det kommer til hvidvine er Riedel også eksperter. Her hedder det mest bredspektrede glas Veritas Riesling/Zinfandel, som altså egner sig til både hvidvin og rødvin. Især Riesling er stort i mange lande og dette glas er designet til at få det bedste frem i Riesling verden over. Om end det er de store tyske, de friske fra Alsace, de moderne californiske og de rene new zealanske, så får alle rieslinger deres optimale kvalitet, når de drikkes i dette glas. Selvom Zinfandel og Primitivo fra USA og Italien er røde druer og indeholder mere sødme, har de samme vinstruktur som Riesling og kan derfor også nydes i dette glas. Drikker man oftest Riesling, Zinfandel og ufadlagret Sauvignon Blanc, er valget enkelt.

Riedel Veritas Riesling/Zinfandel 5. Riedel Veritas Oaked Chardonnay – hvidvine fra Bourgogne

Falder fadlagret chardonnay og hvidvin fra Bourgogne lige i din smag, må du absolut eje glasset Veritas Oaked Chardonnay. Med en stor og åben kuppel kommer aromaerne til live, og glasset fremhæver dermed den rige buket. Glasset er ganske enkelt perfekt til vine fra Pouilly-Fuissé, Montrachet, Morillion. Det har et unik udseende og vil gøre sig godt på et hvert bord.

Riedel Veritas Chardonnay


6. Riedel Veritas Sauvignon Blanc – de friske tyske og østrigske

Søger du et glas velegnet til vine som Sauvignon Blanc, Auslese og Loire, er Veritas Sauvignon Blanc et oplagt og yderst optimalt valg. Det høje og slanke glas fremhæver friskheden og aromaintensiteten, som man især kender fra tyske og østrigske vine. Glasset er skræddersyet til at opnå en harmoni mellem frugt og surhed i disse vine. Også den japanske Koshu-drue og italienske Lambrusco kommer til sit ret i dette luksuriøse vinglas. 

Riedel Veritas Sauvignon Blanc7. Riedel Veritas Viognier/Chardonnay – aromatiske hvidvine

Har du en alsidig smag i hvidvin regi, bør du vælge et glas som Veritas Viognier/Chardonnay, som er kvalificeret til mange hvidvine fra hele verden vinmarker. Det gælder eksempelvis Chablis, Hermitage, Semillion, Pinot Grigio og Verdehlo. Glasset er utroligt smal af et hvidvins glas at være, og det giver vinen et snævert rum at ilte i. Det betyder et stort fokus på aromaen, og det præger smagen, som kommer pænt ud. Især friskheden i unge vine manifisteres i dette glas. Drikker du oftest ufadlagret Chardonnay, er det også dette smalle glas, du bør vælge.

Riedel Veritas Viognier/Chardonnay


Veritas glasserien kan købes her på webshoppen. Serien indeholder også skræddersyede glas til champagne, øl, portvin og drinks. Der findes også flere alternativer til Veritas-serien, som du kan udforske. Du kan desuden gå på opdagelse i flere af Riedels gals, karafler og kølere i vores tilbehørskateogori. 

_________________

Sådan gør du mors dags gaven til en succes - fem gaveidéer til mors dag
d. 29.04.2019

Inden længe er det mors dag (helt præcist d. 12. maj) – dagen hvor vores fantastiske mødre skal forkæles. Det er bare ikke altid nemt at finde ud af, hvad de skal forkæles med. Frygt ej, læs med her og få inspiration til en original mors dags gave.

1. Til mors køkken
Hvis din mor er en haj i et køkken, går du ikke helt galt i byen ved at forære hende lækre specialiteter til madlavningen hjemme i køkkenet. Sommeren står for døren, og det betyder frisk og lækker sommermad med blandt andet smagfulde sommersalater. Til sommersalataten kan man nemt og lækkert tilføje en god salatsirup og hæve salaten til et højere smagsniveau. Her anbefaler vi en sikker klassiker, nemlig vores egen og absolut bedst solgte citrusolie, Fantini. Olien er italiensk, af højeste kvalitet og kan både bruges i salater eller i dressing: simpelt og lækkert. KØB DEN HER


2. Til mors sommer

Nu hvor sommeren nærmer sig, er det også med at være klar til hygge på terrassen med familie og gode veninder. Så hvorfor ikke hjælpe din mor med at være på forkant med en smagfuld rosé? Det er en sikker gaveidé til kvinden der elsker tøsehygge. Rosé findes i mange afskygninger lige fra det søde til det mere kraftfulde. Uanset land, type eller årgang så passer rosé perfekt til sommerens varme timer: Sommertid er rosétid. Vi anbefaler den populære New Age Rosé, som bare kan noget helt særligt med sit flotte lyserøde farve, perlende sødme og friske smag. Er din mor mere til de den tørre stil og klassiske rosé-smag, bør du forære hende en flaske Cap fra Frankrig.

New Age Rosé Cap de Coste Rosé

3. Til mors fest
Er din mor vild med lækre, kolde drinks? Så er det oplagt med en gave bestående af ingredienserne til fantastiske, farverige drinks. Hvert år er sommerens helt store hit den populære Aperol Spritz, som emmer af sommer, sol og godt selskab – et sikkert hit hos kvinderne. Du kan blandt andet finde alt, hvad der skal bruges til at lave den helt rigtige Aperol Spritz i vores pakkeløsning – en flot gave til mors dag. Igennem årerne har også Gin & Tonic vundet indpas hos danskerne, hvor det nu kun er fantasien, der sætter grænserne for smagskombinationerne. Især Malfy Gin har vundet kvindernes hjerter.

Aperol Spritz pakke Malfy Rosa

4. Til mors søde tand

Vejen til din mors hjerte går ofte igennem lækkerier til den søde tand. Gaven til mors dag behøver ikke altid at være det helt store hurlumhej. Kort og godt: Chokolade får de fleste mødrehjerter til at smelte. Forær din mor en specifikt designet mors dags chokolade Giftback fra Summerbird, eller en af de lækre varianter fra Lakrids by Bülow. Det er økologiske, danske kvalitetsprodukter lavet på gode råvare.

Summerbird mors dag gaveæske Bülow Lakrids Original

5. Til mors hygge

Når aftenen går på hæld, er det altid hyggeligt med en god kop kaffe eller te i den ene hånd og måske en bog i den anden. Derfor kan du nemt og endda uden at grave dybt ned i pengepungen glæde din mor med noget lækkert og hyggeligt at varme sig på. Det nyeste hit inden for te-verdenen er den røde Rooibos te, som er helt uden garvesyre og koffein: noget af det sundest at drikke. Rooibos te kan købes med mange forskellige smagsvarianter lige fra vanilje over skovbær og orange til kvæde. Desuden kan Rooibos teen drikkes afkølet, som den helt perfekte Ice Tea. En sikker vinder.

Det er svært at finde frem til den helt rigtige gave til kvinden, der har alt. Vogt dig med tålmodighed, og uanset hvad, er det altid tanken, der tæller. Pøj, pøj.

_____________________________

Tre forslag til lækre sommerdrinks
d. 16.4.2019

For mange er foråret og sommeren ensbetydende med forfriskende drinks. Det er det i hvert fald for os i Dahls Vinhandel, og især tre cocktails har vi savnet hele vinteren. Nu er det endelig tid til et gensyn med vores tre absolutte favoritdrinks, som du nu med denne guide nemt kan lave hjemme i køkkenet.

 

 1. Aperol Spritz – den klassiske

Når man taler om sommerdrinks, er det svært at komme uden om klassikeren over dem alle. 
Aperol Spritz er ganske enkelt en legende i Italien,
hvor der hvert år bliver solgt flere millioner flasker Aperol.
Drinken er med årene også blevet yderste populært i det høje nord og ikke mindst i Danmark,
hvor vi nyder den i stort omfang i selskab med solen og hinanden. Det er helt forståeligt,
for Aperol Spritz er med sin sødme, friskhed og forførende farve helt unik. 
Vores hemmelighed bag en god Aperol Spritz er en blanding af original Aperol 
og en nøje udvalgt økologisk ERA Prosecco fra norditalienske Veneto.
Aperol Spritz

Sådan laver du Aperol Spritz:

- fyld et stort glas med isterninger

- tilsæt 5 cl Aperol

- tilsæt 5 cl Era Prosecco

- top med danskvand og rør rundt

- pynt med en skive appelsin

Ingredienserne til Aperol Spritz kan købes samlet her

2. Gin Hass – den moderne

Vores mere moderne forslag til en velsmagende sommerdrink er også en af vores yndlings 
og så er den oprindeligt dansk. Kombinationen af gin, mangosirup og lemonade smager fortryllende,
og hører uden tvivl sommeren til. 
I Dahls Vinhandel er vi betaget af den gule farve og smagskombination af det søde, syre og bitre. 
Vi mener selv, at vi har fundet de helt rigtige ingredienser til en perfekt Gin Hass: en destilleret Boigin Gin fra Italien, 
en sukkerfattig og velsmagende Teichenné mangosirup samt siciliansk lemonade fra Folkington's.

Gin Hass Pakken

Sådan laver du Gin Hass:

- fyld et stort glas med isterninger

- tilsæt 5 cl Boigin

- tilsæt 15 cl Folkington's Sicilian Lemonade

- tilsæt 2 cl Teichenné Mango Sirup

- pynt med mynte og en skive citron

Ingredienserne til Gin Hass kan købes samlet her.

3. Vodka Fresh – den oversete

Tør man springe ud i en mere eksperimenterende og stærkere cocktail,
præsenterer vi i Dahls Vinhandel den mere ukendte Vodka Fresh. 
Kvaliteten er ikke til at tage fejl af. Smagen domineres af behagelige og varme noter af ingefær, 
men også et strejf af ren, frisk vodka og syre toner frem. 
Vodka Fresh er et overset men fantastisk bud på en lækker sommerdrink. 
Vi bruger Moskovskaya Vodka af høj kvalitet
og en alkoholfri ingefærøl fra Bon Accord, som kun smager af endnu en tår.

Vodka Fresh Pakken

Sådan laver du Vodka Fresh

- fyld et stort glas med isterninger

- tilsæt 5 cl Moskovskaya Vodka

- tilsæt 15 cl Bon Accord ingefær øl

- pynt med en skive lime 

Ingredienser til Vodka Fresh kan købes samlet her.

God fornøjelse!

___________________________

Dahl’s Vinhandel – Samler hele verden med sjæl

Passion? Vi åbner dørene for en hel ny verden af farver, hvor sanserne er i højsædet.

Hos Dahls Vinhandel drives vi hver dag af en stærk passion for det spændende og oplevelsesrige vinunivers.

I latinerkvarteret i Viborgs gamle bydel nær domkirken ligger Vinspecialisten - Dahl’s Vinhandel, indrettet i byens ældste købmandsgård, hvor man har handlet med vin siden 1807.

Butikken fik sit nuværende navn, da købmand Peter Dahl overtog den i 1984. Den atmosfærefyldte butik og den unikke kælder indeholder et alsidigt og varieret udbud af specielle produkter fra alle verdenshjørner og gør ethvert besøg til en spændende oplevelse. Uanset om du søger en velkendt vintype, en unik vin, en speciel kaffe eller chokolade – er der rig mulighed for at finde det hos os.

Med over 30 års erfaring forstår vi at sætte fokus på den gode, professionelle og kvalitetsbevidste service, hvor faglighed og troværdighed har højeste prioritet. Vi giver dig den optimale vejledning, når vin og mad skal kombineres. Medbring gerne et menuforslag og få hjælp til at vælge vine i det ønskede prisniveau – en uvurderlig hjælp til f.eks. bryllup, konfirmation, reception og andre store arrangementer. Og selvfølgelig har du fuld returret på alle uåbnede, kurante flasker… 

Hos Vinspecialisten - Dahl’s Vinhandel er vi specialister i gavepakninger, som fås i alle prisklasser og gerne skræddersyes individuelt. Uanset om det drejer sig om en lille personlig gave eller en større erhvervsordre kan du trække på vores store erfaring med hensyn til valg af indhold. Det er også en selvfølge for os, at gaven præsenterer sig godt. Vi pakker derfor pænt ind - i karton, kurv eller trækasse - og har altid ordren klar til aftalt tid eller sørger for, at den leveres præcist til modtager. Vi yder dagligt meget fleksibel levering i Viborg og omegn, og hjælper også gerne med sikker fragt til adresser uden for vores leverings rækkevidde.

Når vi siger, at vi er en butik med sjæl, rækker det også ud over vores fysiske rammer. Vi har gode solide rødder i det lokale erhvervs- og forretningsliv, og vi ved hvor vigtigt, det er for området at engagere sig, så vi støtter bl.a. i stor stil både lokalsporten og kulturlivet i Viborg og omegn.

Hos Dahls Vinhandel står vi klar med professionel rådgivning, og du er altid velkommen til at besøge os i butikken, som har hjemme på Sct. Mathias Gade 76 i Viborg.