De 5 bedste rosé til sommeren

De 5 bedste rosé til sommeren

Er du på udkig efter kold og lækker rosé til terrassen? Så er du havnet det rette sted. Vi har nemlig samlet 5 af de bedste rosé til sommervarmen.
Ord om Pinot Grigio: Forbrugernes favorit Læsning De 5 bedste rosé til sommeren 4 minutter Næste Vin til grillsæsonen

For mange er sommer lig med rosé. Og sådan er det også for mig. Sommertid er rosétid. Punktum. Ikke til diskusion. Flere og flere bliver vilde med rosé, og jeg vil vove og påstå, at de fleste synes, at rosé især hører sig sommeren til.

Udvalget af rosé er derfor også kæmpestort, og det kan være lidt af en jungle at finde rundt i, når varmen er på sit højeste, og det eneste, du kan tænke på er det kolde glas på terrassen. For at undgå unødig udfordring og ikke mindst dehydrering har jeg samlet 5 af de allerbedste, så du allerede nu kan forberede dig og sørge for at have rosé på køl til, når nøden er allerstørst.

 

5 af de bedste rosé

1. Cap de Coste
Hvorfor ikke starte med en favorit? Cap de Coste formår år efter år at slå salgsrekorder. Den er en sikker rosé-favorit. Cap de Coste er fremstillet udelukkende på Cinsault-druer, som er druer der høstet meget tidligt om morgen og med det samme fjernes stilkene for at undgå bitterhed i det færdige resultat. Og præcis derfor er Cap de Coste det modsatte af bitter. Med sin flotte lyserøde farve er du garanteret en halvtør rosévin med noter af sommerens ribs, jordbær, hindbær og friskkværnet rød peber.

Drue: Cinsault
Land: Frankrig
Pris: 79,00 kr.
Find den her

 

2. Errazuriz Rosé
Viña Errazuriz er efterhånden et veletableret og ikke mindst velrenommeret vinhus i Chile. Foruden favoritter som Syrah, Chardonnay og Sauvignon Blanc producerer vinhuset også en rosé, som er fremstillet på Cabernet Sauvignon, Malbec.

Errazuriz Rosé har en indbydende duft af jordbær, modne hindbær og røde kirsebær. Smagen er velafbalanceret med blød, imødekommende og afrundet struktur. Eftersmagen er forfriskende og vedvarende. Lyder det ikke godt?

Drue: Cabernet Sauvignon, Malbec
Land: Chile

Pris: 89,00 kr.
Find den her

 

3. Aix de Provence
Står menuen på skaldyr og fisk? Så er Aix de Provence det ultimative match. Med vinens mineralitet gør den til det perfekte match til hummer, laks, østers og grillede rejer. Den har en sprød og delikat smag med noter af hindbær, friske stenfrugter og jordbær, som altsammen kaster tankerne på solens stråler. Så behøver man vist ikke meget mere til sin sommer.

Drue: Grenache, Syrah og Cinsault
Land: Frankrig
Pris: 149,00 kr.
Find den her

 

4. Chateau Paradis
Fra Chile til Provence i Frankrig. Klassisk. Sprød. Fuldmodne bær. Sådan kan Chateau Paradis vist bedst beskrives. Området og nøgleordene vidner om en rosé af højeste kvalitet. Provence er nærmest en højborg for rosé og har været det i mange år. Det er denne rosé også et tegn på. Chateau Paradis indeholder alt det, du kan drømme om en rosé. Vinen har en formidabel balance mellem de bløde, indbydende frugter og livlige frugtsyre, som tilsammen gør, at den fremstår frisk, rank og saftig.

Drue: Syrah og  Grenache
Land: Frankrig
Pris: 139,00 kr.
Find den her

 

5. Chateau Canadel Bandol
Vi slutter med en tidligere verdensmester i rosé, og hvilken anden måde at afrunde end på den helt store scene. Bandol er den mest seriøse vinregion i Provence i sydfrankrig. Og rosé fra Bandol er lys i farven, fyldig i smagen og har en lækker, intens næse med frisk fersken, hindbær og melon. Chateau Canadel Bandol er særligt velegnet til fisk, skaldyr og grøntsager med middelhavs eller asiatisk touch.

Drue: Mourvèdre, Cinsault og Grenache
Land: Frankrig
Pris: 160,00 kr.
Find den her

 

Så er der vist ikke meget tilbage at skrive end: Skål i rosé og rigtig god sommer derude!