Highland Park: Nordligt livsvand

Highland Park: Nordligt livsvand

Highland Park har haft samarbejder med de helt store danske navne, som Søren Solkær og Jim Lyngvild. Jeg forstår godt, at disse kendte fyre er stolte af at lægge navn til Highland Park, for de laver eminent whisky til enhver smag. Kender du ikke til Highland Park, har jeg lavet dette lille skriv, hvor jeg vil føre dig igennem destilleriets historie og komme med min bedste anbefaling af Highland Parks 12 års whisky.  

Highland Park destilleriet er et af de nordligste destillerier i Skotland. Det har hjemme på øen Orkney, der emmer af skotsk natur og whiskytradition. Whisky fra netop Orkney er kendt for sin unikke og komplekse smag og let sødlige duft.

Highland Park destilleriet har en lang historie, der strækker sig tilbage til 1798, og det betragtes som et af de ældste destillerier i Skotland. Destilleriet er kendt for at gøre brug af gamle håndværkstraditioner og gamle produktionsmetoder i fremstillingen af whisky.

Et af de mest bemærkelsesværdige kendetegn ved Highland Park, kommer dybt fra jordbunden på Orkney, hvorfra en helt særlig tørv graves op. Lige netop deres tørvesod, som bruges til at tørre byggen under fremstillingsprocessen, giver whiskyen en karakteristisk røget, jordagtig og let saltet smag, som de fleste af os kender under termen ”røg”.

En anden faktor, der bidrager til Highland Parks kompleksitet, er deres brug af traditionelle kobberpot-stills. Disse stills er kendt for at producere en whisky af enorm høj kvalitet med en rig og fyldig smag. Destilleriet bruger desuden sherryfade til lagringen af de forskellige whiskyer, hvilket tilføjer en sødme og frugtagtig karakter til produktet.

Highland Park whisky findes i forskellige varianter, herunder 12-års, 18-års, 25-års og endda 40 års udgaver. Hver af disse whiskyer har sin egen unikke smagsprofil, men fælles for dem er den ultimative harmoni mellem røgen og sødmen. Ja, du får ganske enkelt det bedste af begge verdner i en fornem kombination.

Mange whiskykendere og -entusiaster roser Highland Park for deres håndværk og kvalitet, der kommer til udtryk i alle de mange whiskyer på markedet. Flere whiskyer fra Highland Park har faktisk vundet adskillige priser og anerkendelser verden over. Det forstår jeg godt.

Hvis du er interesseret i at stifte bekendtskab med Highland Park, kan jeg varmt anbefale dig at starte med destilleriets 12-års udgave. Denne whisky er en god introduktion til Highland Parks eminente sortiment og giver dig muligheden for at opleve præcis den helt unikke smag og kompleksitet, som Highland Park er så kendt for.

Uanset om du er nybegynder eller erfaren whiskydrikker, er Highland Park bestemt værd at udforske. Med sin rige historie, traditionelle produktionsmetoder og karakteristiske smag tilbyder Highland Park en whiskyoplevelse, der er svær at matche.