Årgangstabel Frankrig

Årgangstabel Frankrig

Frankrig er vel nok et af verdens mest kendte og velrenommeret vinområder. Men hvordan præsterer de forskellige vinårgange? Og hvordan ved du, hvilke årgange du skal gå efter? Og hvilke du måske skal undgå? Det giver vi dig svarene på med vores årgangstabel over Frankrigs klassiske vinområder. Det tæller Alsace, Champagne, Bourgogne, Bordeaux, Rhône, Loire og Languedoc-Roussillon.

Peter er indtrådt i portvinens fornemme broderskab Læsning Årgangstabel Frankrig 1 minut

Vores årgangstabel skal forstås som en generel retningslinje og et gennemsnit for kvaliteten et givet år i de for os klassiske områder. Bedre producenter kan naturligvis godt lave god vin et dårligt år, og omvendt kan mindre gode producenter lave dårlig vin i et godt år. Denne årgangstabel er lavet ud fra kvaliteten af vinene det pågældende år, og handler således ikke om udbytte. Vores årgangstabel tager udgangspunkt i forskellige kilder som: H.J. Hansen, Robert Parker, “Vin for begyndere og øvede” af Jonas Landin og Rene Langdahl.

Vi har her samlet en oversigt over, hvordan årgangene fra 2000-2022 præsterer i kendte, klassiske vinområder i Frankrig. Årgangstabellen viser et overblik over Alsace, Champagne, Bourgogne, Bordeaux, Rhône, Loire og Languedoc-Roussillon.

Se årgangstabel her.