Peter er indtrådt i portvinens fornemme broderskab

Peter er indtrådt i portvinens fornemme broderskab

Confraria do Vinho do Porto. Det lyder fint, og det er det skam også. Et helt særligt broderskab, for hvem portvin værdsættes ekstremt højt. Peter Dahl er blevet udvalgt, godkendt og optaget, og det er vi umådeligt stolte af.
Vin til grillsæsonen Læsning Peter er indtrådt i portvinens fornemme broderskab 4 minutter Næste Årgangstabel Frankrig

Confraria do Vinho do Porto er en officiel, privat sammenslutning af internationale medlemmer, der deler en ekstrem passion for portvin. Sammen arbejder de med formålene at vogte portvinens kulturarv, bevare dens traditioner og sikre dens fremtid. Ja, det er en form for æresorganisation, der har til opgave at fremme og styrke billedet af portvin globalt.

Sammenslutningen blev etableret tilbage i 1982 af en række førende medlemmer fra portvinsbranchen i Porto, som ønskede at forene kræfter i forhold til kommunikation og branding af portvinen generelt. Faktisk havde grundlæggerne længe før en stor drøm om at danne et sådan forbund, men kompleksiteter med at skabe en uafhængig organisation i Portugal forsinkede processen.

I dag tæller sammenslutningen 2500 medlemmer verden over, og har naturligvis hovedsæde i historiskskønne Vila Nova de Gaia. For at organisationen kan opfylde formålet at virke som portvinens frontfigur byder man hvert år nye, udvalgte medlemmer velkommen. Disse udvælges udelukkende på baggrund af helt særlig status og ambition om at bidrage til og løfte portvinens ry internationalt. 

Som vinhandler på nu 40. år er Peter Dahl blev udvalgt og optaget for sit lange og konstante virke i branchen, hvor han med gerning, omtale og position har bidraget ekstraordinært til at udvide billedet af og kendskabet til portvin. Hans optagelse blev offentliggjort ved verdens største portvinssmagning i Viborg den 5. april 2024, som blev afholdt i forbindelse med Peter Dahls 40-års jubilæum og unikke samarbejde med Graham’s Port. En begivenhed der iøvrigt nåede Guinness World Records med 500 deltagere og en rekord, der stadig står. 

Med hjælp fra sin kære kollega Gustavo Devesas fra Graham’s Port blev Peter Dahl nomineret til broderskabets nye medlem af Dominic Symington med ordene: ”Peter Dahl, en visionær i vinbranchen, har lidenskabeligt drevet en signifikant familieejet vinbutik, der netop i år kan fejre fire årtiers dygtighed. Hans uvurderlige partnerskab med Graham’s Port har spillet en afgørende rolle i at hæve påskønnelsen af portvin i Danmark, hvilket viser hans unikke og varige bidrag til industrien”.

Meget duperet og overvældet modtog Peter Dahl dengang i april stående bifald og tog ydmygt imod anerkendelsen, og i denne juniweekend blev hans kandidatur på behørig vis så godkendt, og han trådte endelig ind i Confraria do Vinho do Porto som æresmedlem af rangen Cavaleiro. Titlen tildeles personer, der har ydet et stort engagement for portvinen. Som medlem af denne rang fungerer Peter Dahl nu som sand ambassadør for portvin, og han vil som altid gøre sig umage for at bevare og styrke portvinens position i vinverden.

Indlemmelsen i broderskabet afholdtes i det storslået Patio das Nações i Portos Palacio da Bolsa. Peter Dahl var selvfølgelig akkompagneret af sin hustru, Mette under alle af dagens store begivenheder. 

Ceremonien begyndte med stor pomp og pragt,  og den kulminerende i en fejring af portvinen, broderskabet og naturligvis de nye medlemmer.
Optagelse udførtes med storhed og fulgte på adelig vis en koreograferede struktur. En pragtfuld indgangsprocession dannede ramme for indvielsen af de nye medlemmer, der tildeltes deres pladser til lyden af en klassisk hymne. Hvert nyt medlem blev kaldt frem til scenen for at blive præsenteret. Her underskrev Peter Dahl Livro de Honra og modtog sit diplom og Tambuladeira (vinkop i sølv), med hvilket han afgav sit løfte: 
 “Jeg lover min støtte til Confraria og vil fortsætte med at kæmpe for portvinens ære”.

Det løfte er vi sikre på, at Peter Dahl vil efterleve. Vi er i hvert fald meget stolte af ham her på en af de største dage i hans karriere. Stort tillykke til Peter.