Find din næste whisky hos Dahls Vinhandel

Whiskyens land kan være svær at navigere i. For hvor skal man starte? Hvilke destillerier skal man sende sine smagsløg til? Ja, hvilke flasker skal du have på dit eget lille avec-bord hjemme i stuen.

I og for sig er der hverken et objektivt eller entydigt svar, når det kommer til spørgsmålet om, hvilke whiskyer der er de allerbedste. Som med alle andre smagsoplevelser taler whiskyen til vores personlighed. Vi har hver især vores egne favoritter, for whisky smager jo vidt forskellig fra flaske til flaske. Den kan være røget og ikke-røget, frugtig eller krydret, den kan være sød eller tør, den kan have ligget på sherry-, bourbon- og sågar sauternefade, som giver et hav af forskellige finishes.

Dahl anbefaler

Islay og bæstet fra Ardbeg 

Islay er lig med røg. Det er ikke til at lave om på. Her findes der nogle helt særlige smagsnuancer, som ingen andre steder kan matche. Heriblandt er Ardbegs Wee Beastie: En single malt som virkelig sender tankerne til lejerbål. Så er du frisk på at begive dig ud på den vej, der er så røget, at selv horisonten forsvinder, så skal du følge i fodsporene af bæstet fra Ardbeg.

Med en alder på bare fem år er den her whisky nemlig lidt af en ballademager: Den er ung, livlig og er fuld af bid. Den eksploderer næsten som et smagsfyrværkeri i munden, hvor der nærmest er ild i de fantastiske noter, som præges af skarp røg, sort peber og chokolade. Vi er både betaget og imponeret af dette bæst, der med sin lagring på bourbon- og sherryfade er et ikon fra Islay.

Dahl anbefaler

Speyside og flagskibet fra GlenAllachie

Fra Islays røg og power til Speysides frugt og sødme møder vi GlenAllachies 12 års single malt, som har masser af indbydende noter af rosiner, kaffe og den lækreste flødekaramel. Det er bare en helt anden stil og passer perfekt til dig, der ønsker at betræde den søde og mere enkle vej til whisky.

Den her flaske er ganske enkelt destilleriets flagskib og er fuldstændig karakteristisk for GlenAllachie. Den har lagret på sherryfade, hvilket giver en eminent sødme. Det er en absolut favorit, hvad angår Speysides forunderlige univers. Du vil fange nuancer af honning, banan og marcipan, som bare smager af mere. Ja, munden løber i vand allerede nu.

Dahl anbefaler

Highland og stærk tradition fra Glenfarclas

Når man kaster sig ud i whiskyens land, er det svært at komme uden om de mange fantastiske af slagsen fra det skotske højland. Det bliver med det store, stolte og familieejede destilleri, Glenfarclas, som laver en i mine øjne en decideret sprød 12 års single malt.

Her er der tale om klassisk whisky, fordi denne flaske bare emmer af historie og traditionelle noter. Det er bløde og behagelige nuancer af søde appelsiner, tørrede frugter og nyt træ. Det er et glas med elegance og friskhed - en forrygende introduktion til Glenfarclas.

Vi forhandler