Valduero rødvin

Velkommen til Valduero

Vi byder Bodegaa Valduero hjertelig velkommen (tilbage) i vores sortiment.

I Spanske Ribera del Duero står den kvindelige winemaker, Yolanda Garcia Viadero, i spidsen for en imponerende vingård og en af områdets tidligste succeser: Bodegas Valduero er en af Spaniens mest visionære og globalt respekterede vingårde. I næsten 40 år har den familieejede og – drevne ejendom været førende i Ribera del Duero og været med til at forme dets tidlige dage med nogle af regionens mest ikoniske vine. 
 
Nu er Bodegas Valduero flyttet ind på hylderne i Dahls Vinhandel, og det kræver naturligvis et lille skriv her på kanalen. Fat læsebrillen og hæng i.
 
Yolanda Garcia Viadero og hele Valduero drives dels af ambition om at lave topvin i Ribera del Duero og dels af mod til at udfordre verdens mest respekterede vingårde. Ved en blindsmagning i 2020 havnede Valduero da også i det fineste selskab blandt Château Haut-Brion, Petrus, Domino de Pingus, Penfolds, Tenuta Dell´Ornellaia og Domaine de la Romanée-Conti. Tilsammen fik de her navnet ”The Glorious Seven”. En samling, som selv de færreste superheltefilm kan måle sig med.

I en alder af bare 21 år i 1984 begyndte Yolanda Garcia Viadero i samarbejde med sin far og søster at opbygge Bodeagas Valduero på ejendommen med allerede beplantede vinmarker i Ribera del Duero, der dengang stod i skyggen af Spaniens store stolthed, Rioja. Kun ikonet Vega Sicilia var da kendt uden for landets grænser. 
 
I små skridt kom Viadero i besiddelse af flere marker, og i dag huser Valduero ca. 115 hektar med Tempranillo-druer: ”I fell in love with Tempranillo at an early age. It was the first wine I ever drank. I fell under its spell straight away”, fortæller Yolanda Garcia Viadero til vinmagasine Fine i 2021 om Tinto Fino, som druen kaldes på disse kanter. Vi må bare sige, at vi er fuldstændig ramt af samme forelskelse. 
 
Hos Valduero er markerne placeret i 800-900 meters højde, hvor temperaturforskellen mellem dag og nat er enorm. Vinstokkene lever tilmed i en fattig jordbund primært bestående af kalk og ler. Det gør, at druerne modner langsommere, hvilket giver en helt særlig aroma og en fantastisk levende syre. Valdueros vine viser power og struktur. De er krydrede, komplekse og har et stort lagringspotentiale. Det kan vi skrive under på, for vi har netop til stor tilfredshed smagt på en lækker sag fra 1999. Ja, 1999! 

I en labyrint 20 meter under Bodegas Valduero ligger ikke færre end 4500 barriques af fransk, amerikansk og ungarsk oprindelse, og ingen anden i Ribera del Duero eksperimenterer med fade på samme måde. 

Yolanda Garcia Viadero er kompromisløs. Hun er kvalitetsfanatiker. Hun er rollemodel. Hun er bad ass. Vinene er faktisk det samme. De SKAL være storartede i alle aspekter. Det er ganske enkelt et krav. Lever vinen ikke op til disse forventninger, kommer den slet ikke på flaske. Punktum! 

Ja, fra nærmest ingenting i Ribera del Dueros ørken er Valduero vokset til en af verdens bedste Wine Estates, og Yolanda Garcia Viadero har uden tvivl været banebrydende for, at Ribera del Duero er kommet på fine wine-verdenskortet.
 
Nu er Bodegas Valduero så også kommet i vores sortiment (senest stod det på hylderne i 00’erne). I dag tilegner vi ovenikøbet vingården en hovedrolle her på vores webshop. Helt specifikt sætter vi fokus på Valduero Tierra Alta 2 Mederas fra årgang 2018. Det er os en kæmpe fornøjelse at præsentere den for jer.
 
Valduero Tierra Alta 2 Mederas har altid været kendt som meget mere end en crianza. Af samme årsag har Valduero valgt at undvære Crianza-betegnelsen og i stedet omtale den som ”den yngste af deres reserver”. Det er et flagskib fra Valduero, der hylder to elementer af familiens stil: Vinstokkene dyrkes i stor højde (Tierra Alta). Vinen er tilmed lagret med stor omhu i 15 måneder på træfade fra to kilder (2 Mederas), inden den har ligget 12 måneder på flaske.

Drømmer du om at smage på 100 % fantastisk Tempranillo med lang fadlagring fra vinmarker med lavt udbytte fra de højeste områder i Ribera del Duero fra af en af områdets absolutte pionerer? Så er det altså nu du skal slå til.

Se i øvrigt resten af udvalget fra Bodegas Valduero lige her på vores webshop. 

Der findes blandt andet en helt fantastisk hvid Ribera del Duero på Albillo, som Bodegas Valduero var de første til at plante i området. 

Så er der selvfølgelig også en Reserva og Gran Reserva.