Kærlighed til konsulenten Episode 9: Kjeld Bitsch fra Mac Y

Kærlighed til konsulenten Episode 9: Kjeld Bitsch fra Mac Y

Her har i Kjeld fra Mac Y. Vores meget gode ven og leverandør af alverdens lækre spiritus. Ham og dream teamet i Frederiks kan vi takke for et enormt udvalg af gin, rom, whisky, bourbon, tequila og meget mere. Var det ikke for dem, stod der hverken produkter fra Corazon, Ron Millonairo, Haymans, Eagle Rare, Gun Fighter og A.H. Riise på vores hylder. De produkter og vigtigst af alt Kjeld ville vi altså ikke være foruden. 

Kjeld var for hele 25 år siden med til at stifte Mac Y og er således en af idémagerne bag det i dag velansete spiritusfirma. Sammen med vennerne Søren Nørgaard og Mats Bjørkman blev Mac Y etableret i 1996, og Dahls Vinhandel var faktisk den allerførste kunde. Det nyder vi altså rigtig godt af i dag. For når Kjeld træder ind af døren hos os, ved vi med det samme, at vi møder fremragende smagsoplevelser, et stort smil og en utroligt behageligt menneske. Kjeld han er nemlig helt nede på jorden, og er hverken for fin til lære fra sig eller lytte til vores ønsker. Vi er vilde med ham. Ganske enkelt.

Oprindeligt er Kjeld uddannet elektriker, og inden han hoppede ind i spiritusbranchen var også med til at starte Idrætshøjskolen i Ikast, hvor han gjorde sig som både pedel og idrætslærer. I vores øjne havnede han dengang for 25 år siden på den helt rigtige karrieremæssige hylde, for hold op hvor er Kjeld dygtig til det med spiritus. 

Kjeld er nemlig et meget socialt væsen. Det kan man mærke ved første møde. Han elsker simpelthen sit job, og det der driver ham er at træffe så mange forskellige kunder og producenter og så selvfølgelig at tale om og nyde god spiritus sammen med andre. Hans egen favorit er uomtvisteligt Ben Nevis 25 års whisky Cask Strength lavet af Mac Y’s første destilleri-manager og mentor Colin Ross.

Der er ikke så meget mere at fortælle: Hatten af for verdens bedste Kjeld, der kalder sig selv for Danmarks største og tungeste spiritussælger 😂

Tak for dig, Kjeld 🙏

Send ham endelig lid kærlighed med på vejen. Han fortjener det