En butik med sjæl -

Find os her

Fast lav fragt på 59 DKK

Gratis fragt ved køb over 1.000,-

Hurtig levering: 1 - 3 hverdage

Toggle Nav

Velkommen til

Du skal være 18 år for at købe varer indeholdende alkohol på Dahlsvinhandel.dk

Er du over 18 år?

Vi de Vila Porrera Tinto Priorat, Cims de Porrera

Varenummer:
Vi de Vila Porrera Tinto Priorat, Cims de Porrera
DKK  199,00 DKK  249,00

Vi de Vila Porrera har en flot, dyb og mørk ruby farve, og i duften byder den på umiddelbare, krydrede og eksotiske nuancer, som tyder på en meget kompleks, sødmefuld men samtidig struktureret vin. Smagen er meget indtagende, frugtrig og sprød med toner af mørke kirsebær, lakrids og en smule vanilje. I eftersmagen er vinen utrolig charmerende med krydrede og samtidig runde og frugtrige t …

Se flere detaljer

På lager - dag til dag levering

Vi de Vila Porrera er lavet på Carinyena (70%) og Garnatxa (Garnacha) som hentes på 22 forskellige vinmarker (7-60 år gamle vinstokke) omkring landsbyen Porrera. Alle druer bliver håndplukket i kurve af max. 12 kg. for at undgå masning under transporten. Druesortene vinificeres separat. Begge bliver afstilket og skånsom mast, før de gennemgår en gæring i 20-30 dage (ca. 30ºC) i åbne tanke med løbende omrøringer for at give en god iltning. Til sidst bliver vinen modnet i 14 måneder på nye og 1 år gamle træfade af eg fra Allier i Frankrig (225 l.) og desuden 2 år på flaske inden frigivelsen.Vi de Vila Porrera har en flot, dyb og mørk ruby farve, og i duften byder den på umiddelbare, krydrede og eksotiske nuancer, som tyder på en meget kompleks, sødmefuld men samtidig struktureret vin. Smagen er meget indtagende, frugtrig og sprød med toner af mørke kirsebær, lakrids og en smule vanilje. I eftersmagen er vinen utrolig charmerende med krydrede og samtidig runde og frugtrige toner. På trods af sin kraft og ungdom er det en vin, som er dejlig at drikke ung.Den vil f.eks. klæde kalve- oksekød eller sammenkogte retter med lam eller svinekød - gerne med tomater, rød peber og krydderurter.


Vinkooperativet Cooperativa Agricole de Porrera, som producerer denne vin, ligger i byen Porrera ved floden Cortiella i den sydøstlige del af Priorat. Selve kooperativet blev grundlagt i 1932, men vinmarkerne er betydeligt ældre. I dette område deler vinstokkene jord med mandel- og hasseltræer. Porrera har i mange år haft status som topproducent, især efter at to af områdets vinpionerer, Josep Lluis Perez og hans datter, blev tilknyttet stedet og forstod at udnytte vinmarkernes (ca. 60 ha.) fulde potentiale. Porrera blev for nogle år siden købt af Castillo Perelada - en berømt producent af både vine (i DO Empordà-Costa Brava og i Priorat (La Casa Gran)) og cava'er (i Penedès). Samarbejdet mellem de to firmaer og familien Perez, som alle er vant til at arbejde med vine af ekstrem høj kvalitet, har allerede båret frugt. Fx er mange af de ældgamle, forladte vinmarker beliggende i en højde af 350-600 m.o.h. blevet restaureret eller genplantet, til stor glæde for de lokale dyrkere, som leverer druerne til Porrera. Det har betydet en kæmpe renæssance for landsbyen og dens omegn og givet nyt håb for fremtidens generation af vindyrkere. Cooperativa Agricole de Porrera producerer bl.a. serien Cims de Porrera og Vi de Vila Porrera.

Priorat
Et af Spaniens mest spændende distrikter i dag - Priorato - ligger i Catalonien ved den nordøstlige kyst sydvest for Penedès. Selvom dets berømmelse er ny for os, er det ikke desto mindre et område, som har produceret vin i mere end 500 år. Rent geografisk er Priorat nærmest omringet af det mindre feterede DO-område Tarragona, og områdets berømmelse skyldes først og fremmest dets jordbund og ganske specielle lokale klimatiske forhold. Midt i 1980'erne forstod en håndfuld foretagsomme producenter at udnytte områdets potentiale bl.a. ved at indføre nye druesorter og ved at begrænse udbyttet.Flere steder i området finder man dale omringet af høje klipper, hvor druerne dyrkes på skiferholdige skråninger og terrasser i en højde af 100-700 m. Det blæsende næsten alpinske klima sikrer en langsom og lang modning af druerne, og det giver vine med en fantastisk balance mellem styrke og finesse.Områdets navn kommer fra klosteret Priorato de Scala Dei bygget i slutningen af 1100-tallet.

Detaljer
Type Rødvin
Land Spanien
Område Priorat
Producent Cooperativa Agricole de Porrera
Proptype Kork
Alkoholprocent 15,00%
Flaskestørrelse 3/4 ltr
Årgang 2015
Emballagetype Papkasse
Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Vi de Vila Porrera Tinto Priorat, Cims de Porrera

Levering sker udelukkende til adresser i Danmark.

Vi afsender normalt din vare samme eller næstfølgende hverdag, som vi sender en skriftlig ordrebekræftelse. Vi opkræver ikke betaling før varen afsendes fra vort lager. Du kan læse mere om vores fragtomkostninger www.dahlsvinhandel.dk Hvis din ordre indeholder bestillingsvarer, vil varerne dog først blive afsendt, når vi kan foretage en samlet levering. Ordrer leveres normalt som postpakke via Post Danmark og kan følges i deres Track & Trace system. Forsendelsens nummer får du via din personlige ordrestatus på vores hjemmeside. Pakken leveres til din dør eller nærmeste Post Danmark postkontor, hvis du ikke er hjemme.

Du modtager desuden en e-mail med pakkens forsendelsesnummer, når vi afsender din ordre.

Hvis leverancen bliver markant forsinket, vil vi snarest muligt oplyse dig herom pr. e-mail.

Ved levering til privatadresse er det nødvendig at lave en bemærkning om, hvor varen kan stilles i tilfælde af, at fragtmanden ikke finder nogen hjemme.