En butik med sjæl -

Find os her

Fast lav fragt på 59 DKK

Gratis fragt ved køb over 1.000,-

Hurtig levering: 1 - 3 hverdage

Toggle Nav

Velkommen til

Du skal være 18 år for at købe varer indeholdende alkohol på Dahlsvinhandel.dk

Er du over 18 år?

Dahls Vinhandel

Dahl’s Vinhandel – Samler hele verden med sjæl

Passion? Vi åbner dørene for en hel ny verden af farver, hvor sanserne er i højsædet.

Hos Dahls Vinhandel drives vi hver dag af en stærk passion for det spændende og oplevelsesrige vinunivers.

I latinerkvarteret i Viborgs gamle bydel nær domkirken ligger Vinspecialisten - Dahl’s Vinhandel, indrettet i byens ældste købmandsgård, hvor man har handlet med vin siden 1807.

Butikken fik sit nuværende navn, da købmand Peter Dahl overtog den i 1984. Den atmosfærefyldte butik og den unikke kælder indeholder et alsidigt og varieret udbud af specielle produkter fra alle verdenshjørner og gør ethvert besøg til en spændende oplevelse. Uanset om du søger en velkendt vintype, en unik vin, en speciel kaffe eller chokolade – er der rig mulighed for at finde det hos os.

Med over 30 års erfaring forstår vi at sætte fokus på den gode, professionelle og kvalitetsbevidste service, hvor faglighed og troværdighed har højeste prioritet. Vi giver dig den optimale vejledning, når vin og mad skal kombineres. Medbring gerne et menuforslag og få hjælp til at vælge vine i det ønskede prisniveau – en uvurderlig hjælp til f.eks. bryllup, konfirmation, reception og andre store arrangementer. Og selvfølgelig har du fuld returret på alle uåbnede, kurante flasker… 

Hos Vinspecialisten - Dahl’s Vinhandel er vi specialister i gavepakninger, som fås i alle prisklasser og gerne skræddersyes individuelt. Uanset om det drejer sig om en lille personlig gave eller en større erhvervsordre kan du trække på vores store erfaring med hensyn til valg af indhold. Det er også en selvfølge for os, at gaven præsenterer sig godt. Vi pakker derfor pænt ind - i karton, kurv eller trækasse - og har altid ordren klar til aftalt tid eller sørger for, at den leveres præcist til modtager. Vi yder dagligt meget fleksibel levering i Viborg og omegn, og hjælper også gerne med sikker fragt til adresser uden for vores leverings rækkevidde.

Når vi siger, at vi er en butik med sjæl, rækker det også ud over vores fysiske rammer. Vi har gode solide rødder i det lokale erhvervs- og forretningsliv, og vi ved hvor vigtigt, det er for området at engagere sig, så vi støtter bl.a. i stor stil både lokalsporten og kulturlivet i Viborg og omegn.

Hos Dahls Vinhandel står vi klar med professionel rådgivning, og du er altid velkommen til at besøge os i butikken, som har hjemme på Sct. Mathias Gade 76 i Viborg.

Lær os at kende 

Peter er firmaets grand old man. Han er stifter og direktør for det lille foretagende, der faktisk kan spore sin historie helt tilbage til 1807. I 1984 overtog Peter ydmygt livsværket fra Erna og Jørgen Christensen og ændrede butikken fra købmand til vinhandel. I snart 40 år har han drevet forretningen i gågaden og ekspanderet vareudvalget. Han møder stadigvæk hver dag på arbejde med samme iver og samme smil, både når kaffen skal males og store smagninger skal afholdes. Peter er en hund efter de store klassikere Bourgogne, Bordeaux, Piemonte, Toscana og Ribera del Duero, og det afspejler sig i hans enestående vinkælder. Slår man ordet ”livsnyder” op i ordbogen, kunne der ganske vist være indsat et billede af Peter. Han er indbegrebet af passion og personlighed, og så lever han efter mantraet: ”Hver dag er en festdag”. Han er bevis på, at er man supermand om natten, så er man det også morgenen efter. Skål for Peter.
 
Idol: A.P. Møller
 

Mette har stået bag disken i Dahls Vinhandel siden 1989, og kan altså bryste sig af ikke færre end 32 år samme sted i samme fag. Det skinner igennem i hendes betjening, hvor hun kender hele varesortimentet som sin egen bukselomme. Hun bringer lækre specialiteter og søde sager til det viborgensiske og åbner smagshorisonten hos os alle sammen. Hun er ganske enkelt en erfaren ekspedient med sans for kundekendskab, service og æstetik. Desuden laver hun byens flotteste kurve og er så lynhurtig, hvad angår gaveindpakning og sløjfer, at selv hendes iPhone ikke kan følge med. Modsat den har hun masser af vilje og giver aldrig op. Tak for Mette.

Idol: Anja Andersen og Sebastian Denius

Yndlingsprodukt: Grahams Portvin Selection 369,00 kr.

Nanna er butikkens helt egen og meget dygtige elev. Men hun har allerede flere år i baglommen fra sin tid som fritidsjobber. Men vi kunne simpelthen ikke undvære hende, så nu skal hun frem til 2023 (og forhåbenligt meget længere) berige os med sin dejlige personlighed og sit høje humør. Nanna er en sand chokoladeconnaisseur og er god for en faglig og relevant vejledning blandt Summerbirds lækre sortiment. Nu kaster hun sig ud i at lære meget mere om vin og spiritus, og hun er i den grad godt på vej. Mangler du idéer til dit næste vin- og/eller spiritusvalg, kan Nanna helt sikkert hjælpe dig på vej. Vi er vilde med hende, også når en klodset fysik smadrer en flaske eller to.

Idol: Sarah Rafferty

Yndlingsprodukt: Snaps Bornholm Nr. 6 Blåbær og Citron: 199,00 kr.

Pernille har i flere år siddet bag tasterne og skrevet os igennem diverse opslag og mails, og hun har siden 2020 kastet sig ud i kunsten at gå på fuldtid i butikken. Hun er foretagendets egen lille marketeer og har hjemme i den kreative verden blandt ord og medier. Pernille er cand. mag fra Aalborg Universitet og udfordres nu af flere 100 vine, som har hver sin historie, der skal fortælles. Det sætter hun ære i at gøre på en anderledes og humoristisk måde i både skrift, video, billeder og lyd på alle vores platforme. Når hun ikke holder gang i webshoppen og de sociale medier, uddanner hun sig til sommelier for at blive endnu skarpere i butkken.  

Idol: Rikke Hørlykke og Lise Nørgaard.

Yndlingsprodukt: Marqués de Murrieta Reserva. Pris: 225,00 kr.

 

Peter eller KC, som vi kalder ham i daglig tale, har siden 2019 været ansat som butiksassistent i Dahls Vinhandel. Han er en vaskeægte vinnørd, der gør en dyd ud af at kende til hver enkelte flaskes smag, terroir og vinifikation. Ved siden af sit arbejde har han gennemført WSET Level 3 på den internationale vinuddannelse. Trods sin unge alder har han et hav af smagsoplevelser bag sig, og han er ikke bange for at videreformidle dem i en lille anekdote. Vi er heldige at have ham med om bord, og han kan helt sikkert pege dig i retning af dit næste vinkøb. Det kan godt være, at han drikker meget vin, men han drikker lige så meget kaffe. Så også den står han inde for. 

Idol: Steven Spurrier & Rajat Parr

Yndlingsprodukt: CHAMPAGNE CHARTOGNE-TAILLET, Sainte Anne:469,00 kr. 

Louise er virksomhedens Frøken Brand. Hun er der nemlig altid, når det brænder på. Ja, hun slukker alt fra store flammer, når der mangler akut betjening i butikken, til de små gnister, når der behøves råd og vejledning til markedsføring. Det er de færreste, der kan prale med en så stabil, ihærdig og dygtig afløser, der slipper alt og bare springer til undsætning. Louise er cand. mag. fra Aarhus Universitet og har et stort indblik i det danske mediebillede. Selvom Louise har et fuldtidsjob i reklamebranchen, der skal passes, er hun ikke bange for at tage munden fuld, når det gælder faglig sparring og farlige saltkaramel-shots. Vi klapper for Louise.

Idol: Andrea Elisabeth Rudolph.

Yndlingsprodukt: Soalheiro Alvarinho. Pris: 139,00 kr.

 

Valde lyder navnet blandt venner. Han er firmaets aldersrepræsentant i den yngre ende, for han fritidsjobber den nemlig på fjerde år i Dahls Vinhandel. Hver uge sørger han for orden, perfekt foldede forsendelseskasser og en lille skilling fra de tomme flasker. Han er fuld af gåpåmod og god humor, og så er han ikke ræd for at påtage sig ansvar. Vi er stolte af at kalde ham en del af huset. Torsdag er ugens bedste dag, for der kommer Valde. Det betyder højt humør, jokes og indsvinding i Bülow-beholdningen. Skud ud til byens bedste ungarbejder. 

Idol: The Rock og Arnold Schwarzenegger

Yndlingsprodukt: Lakrids By Bülow Classic 135,00 kr.

Peter Chauffør er virksomhedens bud. I mere end 10 år har han i regn og slud, sol og hedebølge kørt land og rige rundt med varer til glade kunder. Ingen som ham kender de jyske veje, når han suser af sted med dagens pakker, og så kan han løfte flere ølkasser end de fleste bodybuildere. Han er en ægte arbejdshest. Utrættelig, stærk og fuld af vrinsk. Han spreder glæde hos alle på sin vej, så selv Morten Post har svært ved at følge med. Stemingen stiger, når han bakker varevognen ind ad den smalle port i baggården. Mest af glæde for at blive beriget af Peter, men også lidt af nervøsitet for bilens sidespejle. Der er dog ingen tvivl. Man er en god chauffør, når det bliver ens mellemnavn. Tak for Peter. 

Idol: The Rolling Stones

Yndlingsprodukt: Balladin Bierra Nazionale. Pris: 99,50.