En butik med sjæl -

Find os her

Fast lav fragt på 59 DKK

Gratis fragt ved køb over 1.000,-

Hurtig levering: 1 - 3 hverdage

Toggle Nav

Maison Albert Sounit, Caprice - Blanc de Blancs Demi-Sec, Bourgogne, Côte Chalonnaise

Varenummer:
Maison Albert Sounit - Caprice - Blanc de Blancs Demi-Sec
DKK  119,00

Dejlig aromatisk Demi Sec med livlig mousse og flot frugtbouquet med lette eksotiske toner. Fin frugtsødme, der ikke skjuler friskheden

Se flere detaljer

På lager - dag til dag levering

Dejlig aromatisk Demi Sec med livlig mousse og flot frugtbouquet med lette eksotiske toner. Fin frugtsødme, der ikke skjuler friskheden

Caprice Demi-Sec har en lys gylden farve og en livlig mousse. Duften er dejlig aromatisk og frugtrig, med let, eksotiske toner af abrikos og mango. Den beherskede frugtsødme skjuler på ingen måde friskheden. Vinen er "Blanc de Blancs", hvilket betyder at den er lavet på hvide druer. Caprice Demi-Sec er skabt på druerne Chardonnay, Chenin Blanc og Ugni-Blanc, som hentes i Bourgogne, Loire og Charentes, der ligger syd for Loire.

Sådan er Caprice Demi-Sec skabt
Caprice Blanc de Blancs Demi-Sec er produceret efter Méthode Traditionelle, hvilket vil sige gæring i flaske som Crémant de Bourgogne og Champagne. Efter presningen af druerne og en naturlig bundfældelse af det tunge bundfald foregår gæringen separat efter druesort på ståltanke (14-15°). Efter en malolaktisk gæring – dvs. en omdannelse af syren i vinen, der gør vinen mere rund – bliver vinene af de forskellige druesorter sammenstukket og derefter aftappet på flaske med en tilsætning af sukker og gær, som sætter andengæringen i gang. Det er denne proces, der kaldes Méthode Traditionelle, som danner boblerne, tryk og mere alkohol (12,5%). Caprice bliver gæret på flaske i min. 6 måneder inden en klassisk drejning af flaskerne på gyro-palletter inden dégorgering, hvor man fjerner bundfaldet ved frysning af flaskehalsen, tilsætter en smule sukkerblanding (dosage) og påfører den klassisk champagne-prop. Dosagen ligger på 3,3.

Fra dansk vinpioners vinhus i Bourgogne
Maison Albert Sounit har til huse i den mere end 150 år gamle vinejendom i Rully i Bourgogne, hvis smukke vinkældre dannede rammer for produktionen af nogle af de første Crémants de Bourgogne. Den danske vinpioner Knud Kjellerup overtog firmaet i 1993, og har siden sammen med sine to partnere og husets medarbejdere ihærdigt bestræbt sig på, at sætte nye standarder for kvalitetsniveauet i Côte Chalonnaise.

Maison Albert Sounit
Maison Albert Sounit har til huse i den mere end 150 år gamle vinejendom på Place du Champ de Foire i Rully, og stedet rummer nogle af områdets smukkeste vinkældre. Historisk set er kældrene også interessante, idet det faktisk bl.a. er i disse kældre, at nogle af de første Crémants de Bourgogne blev produceret.
Knud Kjellerup overtog firmaet i 1993, og har siden sammen med sine to partnere og husets medarbejdere ihærdigt bestræbt sig på, at sætte nye standarder for kvalitetsniveauet i Côte Chalonnaise. Maison Albert Sounit ejes i dag af Knud Kjellerup, Alex Holm Jensen og Jesper Krogh.

I 2005 erhvervedes vingården Domaine Bernollin i Jully-les-Buxy, og stedet omfatter i dag 12 ha. vinmarker. Egne vinmarker bidrager i dag med ca. 50 % af den samlede produktion. Den resterende halvdel købes, og alle vinene vinificeres på Domaine Bernollin, som efter omfattende investeringer råder over det bedst tænkelige vinificeringsudstyr.

Albert Sounits sortiment Crémant de Bourgogne er lavet på mellem 75 – 100 % druer fra egne marker. Gæringen foregår ved druernes naturlige gær og mellem 16 – 48 måneders lagring (afhængig af type) i kældrene i Rully inden dégorgering. Udvalget består af 7 forskellige Crémants de Bourgogne – alle med hver sin karakter, men fællestrækket er frugt og finesse med en bød finish.

Albert Sounits hvidvine vinificeres for hovedpartens vedkommende på franske egefade. Ved nedkøling af fadkældrene opnås en lang alkoholgæring, og kun druernes naturlige gær anvendes. Der anvendes i gennemsnit ca. 30 % nye fade (varierende fra 20 – 50 %). Vinene lagres mellem 8 – 12 måneder på fad. Alle vinene gennemgår en malolaktisk gæring. Bundfaldet omrøres (bâtonnage) 1 – 2 gange om ugen - afhængig af behov - varierende fra årgang til årgang. Aftapning sker uden filtrering.

Pinot Noir'en sorteres ved sorteringsbord inden afstilkning og vinificering: Ca. 5 dages kold maceration efterfulgt af gæring ved ca. 24 – 26 grader (ca. 7 dage) og efterfølgende maceration på 3 – 6 dage inden presning og omhældning på fad. Alle rødvinene lagres på fad (10 – 16 måneder), hvoraf ca. 30 % er nye fade. Aftapning uden filtrering.

Detaljer
Type Champagne/mousserende
Land Frankrig
Område Bourgogne
Producent Maison Albert Sounit
Producent Maison Albert Sounit
Dyrkningsmetode Traditionel
Proptype Champagneprop
Alkoholprocent 11,50%
Flaskestørrelse 3/4 ltr
Årgang NV (Non Vintage)
Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Maison Albert Sounit, Caprice - Blanc de Blancs Demi-Sec, Bourgogne, Côte Chalonnaise

Levering sker udelukkende til adresser i Danmark.

Vi afsender normalt din vare samme eller næstfølgende hverdag, som vi sender en skriftlig ordrebekræftelse. Vi opkræver ikke betaling før varen afsendes fra vort lager. Du kan læse mere om vores fragtomkostninger www.dahlsvinhandel.dk Hvis din ordre indeholder bestillingsvarer, vil varerne dog først blive afsendt, når vi kan foretage en samlet levering. Ordrer leveres normalt som postpakke via Post Danmark og kan følges i deres Track & Trace system. Forsendelsens nummer får du via din personlige ordrestatus på vores hjemmeside. Pakken leveres til din dør eller nærmeste Post Danmark postkontor, hvis du ikke er hjemme.

Du modtager desuden en e-mail med pakkens forsendelsesnummer, når vi afsender din ordre.

Hvis leverancen bliver forsinket, vil vi snarest muligt oplyse dig herom pr. e-mail.

Ved levering til privatadresse er det nødvendig at lave en bemærkning om, hvor varen kan stilles i tilfælde af, at fragtmanden ikke finder nogen hjemme.