En butik med sjæl -

Find os her

Fast lav fragt på 59 DKK

Gratis fragt ved køb over 1.000,-

Hurtig levering: 1 - 3 hverdage

Toggle Nav

Velkommen til

Du skal være 18 år for at købe varer indeholdende alkohol på Dahlsvinhandel.dk

Er du over 18 år?

Louis Jadot Côteaux Bourguignons

Varenummer:
Louis Jadot Côteaux Bourguignons
DKK  179,00
En elegant, delikat og saftig rødvin fra den nyere appellation, Côteaux Bourguignons, der dækker stort set hele Bourgogne inklusiv Beaujolais. Denne afløste i 2011 den tidligere AOP Bourgogne Grand Ordinaire. Egentlig meget passende, for vinene herunder er ikke så almindelige endda. Det viser ugens vin, som den verdenskendte producent, Louis Jadot, står bag. Appellationen er nemlig skabt fo …

Se flere detaljer

På lager

En elegant, delikat og saftig rødvin fra den nyere appellation, Côteaux Bourguignons, der dækker stort set hele Bourgogne inklusiv Beaujolais. Denne afløste i 2011 den tidligere AOP Bourgogne Grand Ordinaire. Egentlig meget passende, for vinene herunder er ikke så almindelige endda. Det viser ugens vin, som den verdenskendte producent, Louis Jadot, står bag. Appellationen er nemlig skabt for at give vinmagerne i de hæderkronede vinområder på Bourgognes skråninger mulighed for at skabe nye blandingsvine af de klassiske, lokale druer. I det her tilfælde har Bourgognemesteren, Louis Jadot, fra Côte d'Or taget Pinot Noir (30 %) fra vinmarker på de kalk- og lerholdige skråninger i det nordligere Bourgogne og blandet dem med Gamay (70 %) fra gamle vinstokke dyrket på granitholdige marker i Beaujolais. Det der på den måde det bedste af begge verdner.
 
I næsen breder der sig en behagelig primær aroma af frugtig karakter. Det er hindbær, kirsebær, jordbær i en skøn forening med blomstrede og krydrede noter, der sender tankerne mod sommer og friske krydderurter. Smagen er læskende frisk med gennemgående røde bær og lette krydrede nuancer. En fin oplevelse.

Louis Jadot hører til blandt Bourgognes mest historiske og prestigiøse vinproducenter for både hvide og røde vine. Louis Henri Denis Jadot kom til Beaune fra Belgien i slutningen af 1700-tallet, og opkøbte en del vinmarker, bl.a. den legendariske monopol-mark ”Beaune 1. Cru Clos des Ursules”, som den dag i dag er en husets signaturvine. Maison Louis Jadot blev etableret i 1859.Vinhuset besidder i alt 150 hektar vinmarker, hvor af 70 hektar ligger i Côte d’Or. I dag betragter enkelte fejlagtigt Louis Jadot som en negociént, der opkøber druer hos lokale vinbønder, men op imod 70 % af vinene stammer imidlertid fra huset egne marker. At Louis Jadot i dag er et af de mest velansete vinhuse i Bourgogne må i allerhøjeste grad tilskrives, at de fornemme og lovpriste vine siden 1970 er skabt og profileret af den legendariske og karismatiske vinmager Jacques Lardière. Han gik på pension i 2012 og overlod pladsen til Frédéric Barnier, som med stor respekt for Lardières arbejde har taget arven og opgaven op. At samtlige vine produceres på et ekstremt højt niveau har blandt andet resulteret i, at Louis Jadots vine er repræsenteret på 19 ud af Frankrigs 27 trestjernede Michelin restauranter.

Detaljer
Type Rødvin
Drue Gamay, Pinot Noir
Land Frankrig
Område Bourgogne
Producent Dog Point Vineyard
Dyrkningsmetode Traditionel
Proptype Kork
Alkoholprocent 13,50%
Flaskestørrelse 3/4 ltr
Årgang 2020
Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Louis Jadot Côteaux Bourguignons

Levering sker udelukkende til adresser i Danmark.

Vi afsender normalt din vare samme eller næstfølgende hverdag, som vi sender en skriftlig ordrebekræftelse. Vi opkræver ikke betaling før varen afsendes fra vort lager. Du kan læse mere om vores fragtomkostninger www.dahlsvinhandel.dk Hvis din ordre indeholder bestillingsvarer, vil varerne dog først blive afsendt, når vi kan foretage en samlet levering. Ordrer leveres normalt som postpakke via Post Danmark og kan følges i deres Track & Trace system. Forsendelsens nummer får du via din personlige ordrestatus på vores hjemmeside. Pakken leveres til din dør eller nærmeste Post Danmark postkontor, hvis du ikke er hjemme.

Du modtager desuden en e-mail med pakkens forsendelsesnummer, når vi afsender din ordre.

Hvis leverancen bliver markant forsinket, vil vi snarest muligt oplyse dig herom pr. e-mail.

Ved levering til privatadresse er det nødvendig at lave en bemærkning om, hvor varen kan stilles i tilfælde af, at fragtmanden ikke finder nogen hjemme.