En butik med sjæl -

Find os her

Fast lav fragt på 59 DKK

Gratis fragt ved køb over 1.000,-

Hurtig levering: 1 - 3 hverdage

Toggle Nav

Leclerc Briant Champagne Cuvee Abyss Brut Zero ØKO, Epernay

Varenummer:
Abyss Brut Zero ØKO
DKK  1.799,00

Vinen har mange små, fine og vedvarende bobler, som umiddelbart giver varsel om en meget intens og
sprød vin. I duften er Abyss utrolig koncentreret og kompleks, med masser af lækre detaljer. Samme
stil fortsætter i smagen med masser af friskhed og cremede, frugtrige og en smule eksotiske nuancer,
som giver denne usædvanlige champagne en fantastisk harmoni. Den slutter med f …

Se flere detaljer

På lager - dag til dag levering

Vinen
I 2012, som var en fremragende årgang for Champagne, besluttede man hos Leclerc-Briant at indlede
et eksperiment, som man længe havde haft gode tanker om: At modne champagne på bunden af havet!
"For ca. 2 mio. år siden var Champagne-området dækket af hav. Jordbunden, som vi dyrker vin på i
dag, består af aflejringer fra havet, og vi tror på, at vores biodynamiskproducerede vine på én eller
anden måde påvirkes af energien i jorden fra dengang. Det kunne være sjovt at se, hvordan vinene
ville interagere med det levende havvands enorme energi og resonans." fortæller Leclerc-Briant.
Man allierede sig således med firmaet Amphoris, som råder over 1 ha. af Atlanterhavets bund, ud for
øen Ouessant, vest for Bretagnes kyst. Leclerc-Briant valgte at sammensatte 2012-årgangen med 1/3
Chardonnay-druer fra Bisseuil, 1/3 Pinot Noir fra Avenay-Val-d'Or og 1/3 Pinot Meunier fra Vrigny -
alle tre varianter dyrket på jordbunde med et højt indhold af kridt, tilsvarende havbunden ved
Ouessant-øen. Vinen blev aftappet i 2013 og degorgeret i februar 2016. Derefter blev 500 flasker
sænket ned på havbunden på 60 meters dybde, hvor trykket er det samme som i en flaske champagne
(6 bar). Abyss blev hævet op på land i maj 2017, efter at flaskerne i 14 måneder havde været i kontakt
med energien fra havbunden, vandbevægelserne i dybden, skaldyr, mikroorganismer mm. – i bedste
biodynamiske ånd.
Vinen har mange små, fine og vedvarende bobler, som umiddelbart giver varsel om en meget intens og
sprød vin. I duften er Abyss utrolig koncentreret og kompleks, med masser af lækre detaljer. Samme
stil fortsætter i smagen med masser af friskhed og cremede, frugtrige og en smule eksotiske nuancer,
som giver denne usædvanlige champagne en fantastisk harmoni. Den slutter med fine toner af citrus,
hvide ferskner og vilde roser samt en mineralitet og et let saltet touch, som er klassisk for LeclercBriant,
og som kommer flot igennem her. En unik oplevelse!
Perfekt til festlige lejligheder eller til mad, især sammen med skaldyr (fx kammuslinger eller østers)
eller fisk (gerne grillet).

Distriktet

Champagne er nok Frankrigs (og verdens) mest berømte vindistrikt, i passende afstand til Flandern,
England og... Paris, som altid har været gode aftagere af vine fra Champagne. Historisk set knytter der
sig mange myter omkring såvel opfindelsen af Champagne som dens fremstilling.
Geografisk ligger området langt oppe i Nordfrankrig, ca. 150 km. nordøst for Paris og breder sig ud på
departementerne Marne (4/5 af arealet) og Aube samt på få marker i Aisne, Seine-et-Marne og HauteMarne.
Kvaliteten varierer meget fra område til område og fra årgang til årgang, da undergrunden -
især bl.a. dens indhold af kalk - betyder en del, og det samme gør de ret svingende klimatiske forhold
(regn, frost...). Håndværket er ligeledes, som altid, afgørende for kvaliteten.

Producenten
Lucien Leclerc etablerede i 1872 "Domaine Leclerc" i Cumières nær Epernay. Grundlaget var bl.a. de
vinmarker som Luciens kone, Adèle, havde bragt i medgift, da de giftede sig. I mange år producerede
vinhuset domaineaftappede champagner og vine, som man leverede til større firmaer i området. I 1955
udvidede Bertrand Leclerc (4. generation) og hustruen Jacqueline Briant familiens virksomhed til
også at omfatte et "négoce", hvor man købte druer eller vine fra udvalgte nabo-producenter via faste
aftaler med disse. Firmanavnet blev samtidigt ændret til "Maison Leclerc-Briant".
Bertrand Leclerc bliver stadig husket som den vinproducent i Champagne, der allerede i 1950'erne
interesserede sig for en økologisk/biodynamisk produktion - længe forinden man havde defineret
lovgivningen omkring disse dyrkningsmetoder. Sønnen Pascal overtog i 1980'erne faderens arbejde
og igangsatte en omlægning til økologi/biodynamik på samtlige vin- marker, hvilket resulterede i en
officiel økologisk godkendelse i 2004 og en efterfølgende biodynamisk godkendelse i 2008. Efter
Pascals alt for tidlige død i 2010 blev firmaet i 2012 købt af et amerikansk ægtepar og nogle af parrets
venner fra Champagne, som alle var meget fascinerede af domainets særlige historie og potentiale.
Champagne Leclerc-Briant er med sine 10 hektarer vinmarker kendt som den ældste og mest
innovative biodynamiske producent i Champagne. Markerne er beliggende i Cumières, Hautvillers,
Mareuil sur Aÿ, Bisseuil og Rilly la Montagne - de fleste af dem klassificeret som 1. Cru.

Detaljer
Type Champagne/mousserende
Drue Chardonnay, Pinot Meunier, Pinot Noir
Land Frankrig
Område Champagne
Producent Leclerc Briant
Producent Leclerc Briant
Dyrkningsmetode Økologisk
Proptype Kork
Alkoholprocent 12,00%
Flaskestørrelse 3/4 ltr
Emballagetype Gavekasse
Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Leclerc Briant Champagne Cuvee Abyss Brut Zero ØKO, Epernay

Levering sker udelukkende til adresser i Danmark.

Vi afsender normalt din vare samme eller næstfølgende hverdag, som vi sender en skriftlig ordrebekræftelse. Vi opkræver ikke betaling før varen afsendes fra vort lager. Du kan læse mere om vores fragtomkostninger www.dahlsvinhandel.dk Hvis din ordre indeholder bestillingsvarer, vil varerne dog først blive afsendt, når vi kan foretage en samlet levering. Ordrer leveres normalt som postpakke via Post Danmark og kan følges i deres Track & Trace system. Forsendelsens nummer får du via din personlige ordrestatus på vores hjemmeside. Pakken leveres til din dør eller nærmeste Post Danmark postkontor, hvis du ikke er hjemme.

Du modtager desuden en e-mail med pakkens forsendelsesnummer, når vi afsender din ordre.

Hvis leverancen bliver forsinket, vil vi snarest muligt oplyse dig herom pr. e-mail.

Ved levering til privatadresse er det nødvendig at lave en bemærkning om, hvor varen kan stilles i tilfælde af, at fragtmanden ikke finder nogen hjemme.