En butik med sjæl -

Find os her

Fast lav fragt på 59 DKK

Gratis fragt ved køb over 1.000,-

Hurtig levering: 1 - 3 hverdage

Toggle Nav

Velkommen til

Du skal være 18 år for at købe varer indeholdende alkohol på Dahlsvinhandel.dk

Er du over 18 år?

Clos des Litanies 2019

Varenummer:
Clos des Litanies 2019
DKK  295,00 DKK  435,00
Vi skal endnu en tur til Bordeaux og højrebredden, hvor pragtfulde Pomerol huser verdens bedste merlot-vine. Simpelthen! Her holder det famøse udsagn "No fucking Merlot" fra storfilmen Sideways bare slet ikke. Nej tværtimod: Meget mere fucking Merlot, tak! Da Sideways i 2004 udskældte Merlot og satte Pinot Noir på dagsorden, glemte den i min optik Pomerol. Det kan godt være, at filmen henty …

Se flere detaljer

På lager

Vi skal endnu en tur til Bordeaux og højrebredden, hvor pragtfulde Pomerol huser verdens bedste merlot-vine. Simpelthen! Her holder det famøse udsagn "No fucking Merlot" fra storfilmen Sideways bare slet ikke. Nej tværtimod: Meget mere fucking Merlot, tak! 

Da Sideways i 2004 udskældte Merlot og satte Pinot Noir på dagsorden, glemte den i min optik Pomerol. Det kan godt være, at filmen hentydede til flade, sorte og syrefattige vine fra Californien, men at putte Pomerol i samme kasse er en decideret fejl, som ingen må begå. 

For Pomerol-vine er lagt fra flade. Jorden (i den bedste del) hedder Crasse de Fer, som er en gruset lerjord med et højt indhold af jern. Berømte slotte som Petrus, Le Pin & La Croix St Georges ligger lige her i denne jord. Jern giver nemlig styrke i planterne, så de modner bedre. Samtidig får vinene en fortryllende duft af trøffel, som ikke findes mange andre steder i hele verden. Ikke desto mindre kom Pomerol senere i gang med vinproduktion, fordi der her var for koldt til at modne Cabernet Sauvignon, som de kunne i Medoc.

Clos de Litanies er dyrket på 100 % Merlot og har lagret på 100 % nye fade på 100 % Crasse de Fer. Nøjagtig som Petrus. Men i modsætning hertil er Clos de Litanies helt ukendt. Familien Janouix er nemlig bønder uden forstand på markedsføring og har ikke fået fortalt verden om deres perle. Desværre. Så den forsøger jeg at videreformidle her. 

Sønnen, Jean Pierre Janouix, sælger fra hånden til munden, og faderen, Joseph, har nægtet at sælge sine vin på Place du Bordeaux (Negociants). Derfor har den aldrig været med i de store internationale smagninger. Til held for de andre deltagere. Desuden er det de færreste, som overhovedet har en relation til vinen. 

Produktionen er kun mellem 5000 og 7000 flasker. Dertil kommer det vanvittige: Prisen!

Detaljer
Type Rødvin
Drue Merlot
Land Frankrig
Område Bordeaux
Producent Dog Point Vineyard
Dyrkningsmetode Traditionel
Proptype Kork
Alkoholprocent 13,50%
Flaskestørrelse 3/4 ltr
Årgang 2019
Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Clos des Litanies 2019

Levering sker udelukkende til adresser i Danmark.

Vi afsender normalt din vare samme eller næstfølgende hverdag, som vi sender en skriftlig ordrebekræftelse. Vi opkræver ikke betaling før varen afsendes fra vort lager. Du kan læse mere om vores fragtomkostninger www.dahlsvinhandel.dk Hvis din ordre indeholder bestillingsvarer, vil varerne dog først blive afsendt, når vi kan foretage en samlet levering. Ordrer leveres normalt som postpakke via Post Danmark og kan følges i deres Track & Trace system. Forsendelsens nummer får du via din personlige ordrestatus på vores hjemmeside. Pakken leveres til din dør eller nærmeste Post Danmark postkontor, hvis du ikke er hjemme.

Du modtager desuden en e-mail med pakkens forsendelsesnummer, når vi afsender din ordre.

Hvis leverancen bliver markant forsinket, vil vi snarest muligt oplyse dig herom pr. e-mail.

Ved levering til privatadresse er det nødvendig at lave en bemærkning om, hvor varen kan stilles i tilfælde af, at fragtmanden ikke finder nogen hjemme.