En butik med sjæl -

Find os her

Fast lav fragt på 59 DKK

Gratis fragt ved køb over 1.000,-

Hurtig levering: 1 - 3 hverdage

Toggle Nav

Velkommen til

Du skal være 18 år for at købe varer indeholdende alkohol på Dahlsvinhandel.dk

Er du over 18 år?

Chateau Castelot Saint-Emilion Grand Cru

Varenummer:
Chateau Castelot Saint-Emilion Grand Cru
DKK  275,00
Chateau Castelot 2016 Saint-Emilion Grand Cru er fremstillet på 70 % Merlot, 20 % Cabernet Franc, 10 % Cabernet Sauvignon. Den har et elegant og klassisk udtryk med en fantastisk duft af aromaer af brombær og solbær – god intensitet og et strøg af vanilje og krydderier fra fadet. Den er bestemt balanceret af modne tanniner og en lang, dejlig og kompleks eftersmag. Prisen er tilmed helt utrol …

Se flere detaljer

På lager

Chateau Castelot 2016 Saint-Emilion Grand Cru er fremstillet på 70 % Merlot, 20 % Cabernet Franc, 10 % Cabernet Sauvignon. Den har et elegant og klassisk udtryk med en fantastisk duft af aromaer af brombær og solbær – god intensitet og et strøg af vanilje og krydderier fra fadet. Den er bestemt balanceret af modne tanniner og en lang, dejlig og kompleks eftersmag. Prisen er tilmed helt utrolig.

Ja, vi skal altså endnu en tur til Bordeaux og højrebredden, hvor suveræne Saint-Emilion huser nogle af verdens bedste merlot-vine. Filmen ”Sideways” og det famøse udsagn "No fucking Merlot" manes bare til jorden igen.
 
For da Sideways i 2004 udskældte Merlot og satte Pinot Noir på dagsorden blev Saint-Emilion sammen med Pomerol overset. Filmen hentydede til flade, sorte og syrefattige vine fra Californien, men at putte Bordeaux i samme kategori er en decideret fejl, som ingen må begå. Det er ellers en fremragende film. 

I Saint-Emilion er vinene lagt fra flade. Jordbunden er præget er grus og er bebeplantet med Merlot, Cabernet Sauvignon og Cabernet Franc. 

Med ikke mindre end fire ejendomme i det smukke Saint-Émilion-distrikt er familien Janoueix en af netop denne jords mest betydningsfulde familier. Château Castelot er med sine 9 hektarer faktisk den nyeste ejendom i familiens besiddelse. Beliggenheden er fremragende i den sydlige del af Saint-Émilion i læ ved foden af Château Tertre Daugays højdedrag. En beliggenhed, der er med til at skabe et yderst favorabelt mikroklima. Siden 1978 har ejendommen været en del af familien Janoueix, og lige siden dengang har man ydet en enorm indsats for at gøre rammerne omkring vinen perfekte. Alt er udført med sikker smag og vanlig sans for detaljer. Derfor hører Château Castelot også i dag til blandt den absolutte top af Saint-Émilions Grands Crus, og familien Janoueix’ mål er da også i al beskedenhed en oprykning til Grand Cru Classé status. Smag da lige med, for den ambition er bestemt ikke urealistisk. 

Slottets vine er generelt kendetegnet ved en meget rig duft og en helt usædvanlig blødhed, der gør den attraktiv efter ganske få år på flaske. Men den er også nærmest udødelig i kælderen. 

Jeg har ladet mig fortælle, at 2016 er den bedste årgang for højrebredsvinene i Bordeaux siden 1990. I denne årgang havde Janoueix ovenikøbet selveste Hubert de Boüard på som konsulent og sparringspartner. Han styrede alt fra beskæring til flaskning. Ved du ikke lige hvem han er? 

Han er såmænd bare ejer af Château Angelus, en af verdens mest berømte vine og den Saint-Émilion, du ser i James Bond. Slip din indre Agent 007 fri, åben en flaske god Saint-Émilion og se så lige No time to die. God fornøjelse! 

Detaljer
Type Rødvin
Drue Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot
Land Frankrig
Område Bordeaux
Producent Dog Point Vineyard
Dyrkningsmetode Økologiske Druer
Proptype Kork
Alkoholprocent 13,00%
Flaskestørrelse 3/4 ltr
Årgang 2015
Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Chateau Castelot Saint-Emilion Grand Cru

Levering sker udelukkende til adresser i Danmark.

Vi afsender normalt din vare samme eller næstfølgende hverdag, som vi sender en skriftlig ordrebekræftelse. Vi opkræver ikke betaling før varen afsendes fra vort lager. Du kan læse mere om vores fragtomkostninger www.dahlsvinhandel.dk Hvis din ordre indeholder bestillingsvarer, vil varerne dog først blive afsendt, når vi kan foretage en samlet levering. Ordrer leveres normalt som postpakke via Post Danmark og kan følges i deres Track & Trace system. Forsendelsens nummer får du via din personlige ordrestatus på vores hjemmeside. Pakken leveres til din dør eller nærmeste Post Danmark postkontor, hvis du ikke er hjemme.

Du modtager desuden en e-mail med pakkens forsendelsesnummer, når vi afsender din ordre.

Hvis leverancen bliver markant forsinket, vil vi snarest muligt oplyse dig herom pr. e-mail.

Ved levering til privatadresse er det nødvendig at lave en bemærkning om, hvor varen kan stilles i tilfælde af, at fragtmanden ikke finder nogen hjemme.