En butik med sjæl -

Find os her

Fast lav fragt på 59 DKK

Gratis fragt ved køb over 1.000,-

Hurtig levering: 1 - 3 hverdage

Toggle Nav

Velkommen til

Du skal være 18 år for at købe varer indeholdende alkohol på Dahlsvinhandel.dk

Er du over 18 år?

Botrosecco D.O.C Le Mortelle

Varenummer:
Botrosecco D.O.C Le Mortelle
DKK  199,00

Smuk, klassisk rubinrød farve i glasset og med en intens og kompleks aroma, hvor moden frugt, blommer og syrlige kirsebær spiller op sammen med krydrede indtryk af hvid peber og paprika. Blød på tungen og dejligt smagfuld med fyldige tanniner og en vedholdende eftersmag, hvor tobak, kakao og rød frugt gør sig til.

Se flere detaljer

På lager

Årgangen 2018 begyndte med lavere temperaturer end gennemsnittet og hyppig nedbør om vinteren og foråret. Det fyldte grundvandsreserverne godt op, og gav druerne en optimal frugtsætning. Sommervejret var varmt, og selektiv fjernelse af blade i juni måned og hurtig udtynding af klaser i begyndelsen af ​​august garanterede fremragende druer, som udviklede sig til perfekt modning. Høsten var lidt forsinket i forhold til normalt. Den begyndte i tredje uge af september med Cabernet Franc, hvis smagsprofil var særligt krydret. Høsten fortsatte med Cabernet Sauvignon, kendetegnet ved typiske aromaer af moden rød frugt.

Le Mortelle

Toscanske Le Mortelle ligger i hjertet af Maremma i den underskønne italienske region. Her er smukt, så det næsten gør ondt, nær byen Castiglione della Pescaia med en dyb og lang historie og fascinerende arv og kultur. Le Mortelle har været i Marchesi Antinoris varetægt siden 1999 og siden har familien arbejdet på at forbedre vinmarkerne, ligesom man har bygget et nyt vineri fordi man mener, at området har stort potentiale, der endnu ikke er fuldt opdaget. Her er 270 hektarer, hvoraf de 170 er brugt til vinmarker.

En ejendom, som på mange måder understreger, hvor innovativ og fremadskuende Antinori-familien er. Ejendommen blev købt i 1999 og 8 år senere investerede familien 11 mio. euro i at bygge et CO2-neutralt vineri. I 2007 talte man om problematikkerne ved global opvarmning, men det var ikke en problemstilling, der påvirkede forbrugernes købsmønster, og derfor var vineriet dengang en større økonomisk satsning.

En af de helt store miljøsyndere i vinproduktionen er brugen af store mængder rent vand under vinifikationen. Dette har man på le Mortelle løst ved efter brug at filtrere vandet igennem udvalgte planter, vulkansk sten og ved at tilsætte naturlige bakterier. Egentlig er det en mimik af naturens egne processer som gør, at vandet renses og kan genanvendes i vineriet. Derudover har man bygget vineriet ind i en klippe og tre etager ned i jorden, så man kan flytte vinen via tyngdekraft og holde vineriet naturligt afkølet selv under gæringen.

Vineriet er beliggende i Maremma, som egentlig er et meget løst afgrænset område, der rummer store kontraster. Jorden er dels noget af den dyreste i Toscana (Bolgheri) og dels noget af det billigste. Fælles er et messo-klima, som er stærkt påvirket af områdets beliggenhed ud mod havet, hvilket giver det et mildere og mere tempereret klima end de mere klassiske toskanske områder. Det har gjort Maremma til en stor legeplads for områdets ellers ikke klassiske druesorter. Hovedsageligt er det Bordeaux-sorterne, der fokuseres på. Også på le Mortelle er Cabernet Sauvignon og Franc i førersædet. I vanlig stil har familien også tænkt ud af boksen og plantet Carmenere, Viognier, Vermentino og Ansonica (aka Inzolia), druersorter som dels er nytænkende for området men i to af tilfældene også for landet.

Selvom vinhuset er forholdsvis nyt for Antinori, har familien været i området meget længere. I et gammelt skøde kan man læse, at familien har ejet vinmarken Poggio Franco tilbage i 1863.

Detaljer
Type Rødvin
Drue Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon
Land Italien
Område Toscana
Producent Marchesi Antinori
Dyrkningsmetode Traditionel
Proptype Kork
Alkoholprocent 14,00%
Flaskestørrelse 3/4 ltr
Årgang 2018
Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Botrosecco D.O.C Le Mortelle

Levering sker udelukkende til adresser i Danmark.

Vi afsender normalt din vare samme eller næstfølgende hverdag, som vi sender en skriftlig ordrebekræftelse. Vi opkræver ikke betaling før varen afsendes fra vort lager. Du kan læse mere om vores fragtomkostninger www.dahlsvinhandel.dk Hvis din ordre indeholder bestillingsvarer, vil varerne dog først blive afsendt, når vi kan foretage en samlet levering. Ordrer leveres normalt som postpakke via Post Danmark og kan følges i deres Track & Trace system. Forsendelsens nummer får du via din personlige ordrestatus på vores hjemmeside. Pakken leveres til din dør eller nærmeste Post Danmark postkontor, hvis du ikke er hjemme.

Du modtager desuden en e-mail med pakkens forsendelsesnummer, når vi afsender din ordre.

Hvis leverancen bliver markant forsinket, vil vi snarest muligt oplyse dig herom pr. e-mail.

Ved levering til privatadresse er det nødvendig at lave en bemærkning om, hvor varen kan stilles i tilfælde af, at fragtmanden ikke finder nogen hjemme.