En butik med sjæl -

Find os her

Fast lav fragt på 59 DKK

Gratis fragt ved køb over 1.000,-

Hurtig levering: 1 - 3 hverdage

Toggle Nav

Velkommen til

Du skal være 18 år for at købe varer indeholdende alkohol på Dahlsvinhandel.dk

Er du over 18 år?

2016 Muffato della Sala, IGT, 50 cl

Varenummer:
2016 Muffato della Sala, IGT, 50 cl
DKK  379,00
"Intens, lysende gylden farve i glasset og med en dyb og kompleks aroma med tydelige indtryk af citrusfrugt, der griber ind i præg af tørrede abrikoser, fersken og safran. Fed, fyldig og sødmefuld, men uden at kamme over, med let krydrede noter og en lang, velgørende eftersmag. Super velbalanceret. " Smuk ædelrådsvin på Sauvignon Blanc, Grechetto, Traminer, Sémillon og Riesling. …

Se flere detaljer

På lager

"Intens, lysende gylden farve i glasset og med en dyb og kompleks aroma med tydelige indtryk af citrusfrugt, der griber ind i præg af tørrede abrikoser, fersken og safran. Fed, fyldig og sødmefuld, men uden at kamme over, med let krydrede noter og en lang, velgørende eftersmag. Super velbalanceret. "

Smuk ædelrådsvin på Sauvignon Blanc, Grechetto, Traminer, Sémillon og Riesling. Morgendisen og det lokale mikroklima er til stor gavn for netop ædelråd, som reducerer druernes vandindhold. Resultatet er en flot koncentration af sukker og aroma, som gør Muffato til helt sin egen.

Castello della Sala
Castello della Sala ligger i Umbrien, ikke langt fra grænsen til Toscana og 18 kilometer fra den historiske by Orvieto. Selve Castello della Sala er en imponerende borg fra Middelalderen med 500 hektarer land beliggende mellem floden Paglia og foden af Monte Nibbio. De 170 af dem er beplantet med vinmarker. Castello della Sala blev bygget I 1350 af Angelo Monaldeschi della Vipera. Hans familie var fulgt i fodsporene af Charlemagnes invaderende tropper. Dengang var området plaget af konflikter mellem forskellige familiemedlemmer, som sloges om kontroller over Orvieto.

Castello della Sala blev i 1500-tallet overdraget til kirken, som ejede herregården indtil 1860. Her konfiskerede den nye, samlede italienske regering al kirkens ejendom og den overgik derfor til forskellige private ejere. I 1940 købte Marchese Niccolò Antinori herregården i visheden om, at det omkringliggende terroir havde et enormt potentiale for produktion af fine hvidvine.

De 170 hektarer vinmarker ligger i 220-470 meters højde og er beplantet med traditionelle druesorter som Grechetto og Procanico, mens også mere internationalt kendte Sauvignon Blanc, Sèmillon, Chardonnay, Viognier, Pinot Blanc og en smule Riesling og Traminer. De hvide druer har det fantastisk i regionen, men faktisk også Pinot Noir, som her lever op til druens fulde potentiale. Vinstokkene vokser i ler- og kalkbaseret jord, som er rig på fossiler og er eksponeret mod solopgangen med meget gavnendende forskelle mellem natte- og dagtemperaturer.

I 1979 blev den kun 25-årige agronom Renzo Cotarella ansat hos Castello della Sala og påbegyndte et ambitiøst projekt med det må at skabe hvidvin, som kunne lagres og forbedres gennem årene. Han begyndte at eksperimentere med Chardonnay og studerende samtidig druen Grechetto med den spændende egenskaber og evne til at give vinene en rig aroma, som er typisk for det lokale terroir.

Det blev lidt af en besættelse for den unge agronom at udvikle en vin, som kunne skille sig ud, og det kostede en del års slid og fejl hen ad vejen. Men i 1985 skabte han den første sande Cervaro della Sala.

Dele af Cervaro della Sala og Pinot Nero della Sala lagrer stadig i franske ege-barriques under borgens monumentale vægge, hvor de har gavn af en konstant fugtighed og temperatur.

Detaljer
Type Dessert
Drue Riesling, Sauvignon Blanc, Sémillon
Land Italien
Område Toscana / Bolgheri
Producent Marchesi Antinori
Proptype Kork
Alkoholprocent 14,50%
Flaskestørrelse 1/2 ltr
Årgang 2016
Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:2016 Muffato della Sala, IGT, 50 cl

Levering sker udelukkende til adresser i Danmark.

Vi afsender normalt din vare samme eller næstfølgende hverdag, som vi sender en skriftlig ordrebekræftelse. Vi opkræver ikke betaling før varen afsendes fra vort lager. Du kan læse mere om vores fragtomkostninger www.dahlsvinhandel.dk Hvis din ordre indeholder bestillingsvarer, vil varerne dog først blive afsendt, når vi kan foretage en samlet levering. Ordrer leveres normalt som postpakke via Post Danmark og kan følges i deres Track & Trace system. Forsendelsens nummer får du via din personlige ordrestatus på vores hjemmeside. Pakken leveres til din dør eller nærmeste Post Danmark postkontor, hvis du ikke er hjemme.

Du modtager desuden en e-mail med pakkens forsendelsesnummer, når vi afsender din ordre.

Hvis leverancen bliver markant forsinket, vil vi snarest muligt oplyse dig herom pr. e-mail.

Ved levering til privatadresse er det nødvendig at lave en bemærkning om, hvor varen kan stilles i tilfælde af, at fragtmanden ikke finder nogen hjemme.