En butik med sjæl -

Find os her

Fast lav fragt på 59 DKK

Gratis fragt ved køb over 1.000,-

Hurtig levering: 1 - 3 hverdage

Toggle Nav

Velkommen til

Du skal være 18 år for at købe varer indeholdende alkohol på Dahlsvinhandel.dk

Er du over 18 år?

2016 Ampio delle Mortelle, IGT, Antinori

Varenummer:
2016 Ampio delle Mortelle, IGT, Antinori
DKK  1.749,00
Ampio 2016 er mørk rubinrød i farven. Næsen har karakter med krydrede noter af sort peber og lakrids ledsaget af små mørke bær; delikate antydninger af aromatiske urter, lavendel og subtile fornemmelser af tobak, mynte og chokolade fuldender dens aromatiske profil. Ganen er forførende og elegant med fyldige tanniner. Den dybe vedvarende finish har forfinede antydninger af bitter kakao og bl …

Se flere detaljer

På lager

Ampio 2016 er mørk rubinrød i farven. Næsen har karakter med krydrede noter af sort peber og lakrids ledsaget af små mørke bær; delikate antydninger af aromatiske urter, lavendel og subtile fornemmelser af tobak, mynte og chokolade fuldender dens aromatiske profil. Ganen er forførende og elegant med fyldige tanniner. Den dybe vedvarende finish har forfinede antydninger af bitter kakao og blåbær.


Cabernet Sauvignon
Carmenère
Cabernet Franc

Vinifikation:
Ampio er skabt af de bedste vinmarker på Le Mortelle. Druerne høstes i små kasser og bringes til kælderen, hvor de omhyggeligt håndsorteres. Ved hjælp af tyngdekraftstrømningsteknikken når kun saften fra de fineste bær de særlige keglebeholdere: en vinfremstillingsproces, der bevarer druernes renhed og friskhed. Tankens særlige form er med til at forbedre aromaer, garvesyrestruktur og individuelle egenskaber ved hver druesort. De forskellige portioner, adskilt af druesorter, gennemgår malolaktisk gæring i nye franske barriques af egetræ og lagres derefter i ca. 18 måneder før den endelige blanding. Ampio modnes i en yderligere periode på 12 måneder i flasken, før den frigives til salg.

Italienske Marchesi Antinori er 26 generationers vinhistorie i absolut verdensklasse. 630 år er næsten svært at forstå, når det handler om én og samme familie af vinproducenter. Men Antinori kan spore sin historie helt tilbage til 1385, da Giovanni di Piero Antinori blev optaget i 'Arte Fiorentina dei Vinattieri', vinmagernes orden i Firenze. I dag er Marchesi Antinori medlem af Primum Familiae Vini - en sammenslutning af 12 af de mest prestigiøse, familieejede vinhuse i hele verden. Det bliver ikke meget større end det her.

Allerede i renæssancens Firenze var Marchesi Antinori et særdeles succesrigt vinhus, og Allesandro Antinori var én af de rigeste indbyggere i byen, som var centrum for tidens store tænkere og kunstnere som Leonardo da Vinci og for forfattere som Dante Alighieri, der skrev sin Guddommelige Komedie.

Marchesi Antinori er dén dag i dag en familieejet virksomhed, hvor værdier som enorm omhu, fokus på selv bittesmå detaljer og ønsket om hele tiden at blive dygtigere ligger under huden. Gennem 26 generationer har familien præget italiensk vinfremstilling med innovative, og til tider modige beslutninger, men altid med en grundlæggende respekt for traditioner.

I 1974 sendte Marchesi Antinori sin første Tignanello på markedet, en af de første såkaldte 'Super Toscanere´. Vinen rystede den italienske vinverden og rykkede på, hvad der kunne lade sig gøre i støvlelandet. Skabt på et blend af Sangiovese, og de dengang 'forbudte', udenlandske druesorter Cabernet Sauvignon og Cabernet Franc, var Piero Antinori én af de store fornyere i en helt ny bølge af super-toscanere, som man turde skabe uden skelen til gamle regler og normer. Tignanello regnes i dag for at være én af de allermest betydningsfulde vine i hele Italiens vinøse historie.

Antinori har altså allerede mange flere kapitler i sin historie end langt de fleste vinhuse. Men det sidste kapitel er stadig langtfra skrevet. Det bliver man forvisset om, når man kører op foran det 100.000.000 € dyre vineri. Her er alt gennemført smagfuldt, lige fra de udstillede værker af Leonardo da Vinci og Giovanni Della Robbia til lysindfaldet foran elevatoren, som fører op til den lille restaurant, der ligger med udsigt ud over vinmarkerne.

Selvom de gamle rødder spiller en stor rolle i familiens daglige arbejde og i visionerne for huset og hver enkelt vin, har det aldrig sat en stopper for Antinoris altid nyskabende ånd, som eksemplet med Tignanello viser. Man researcher i nye lokale og internationale druesorter og eksperimenterer med alternative dyrkningsmetoder, marker i varierende højder, gæringsmetoder, forskellige fade til fadlagring osv.

I dag er Albiera Antinori direktør for Marchesi Antinori med støtte fra søstrene Allegra og Alessia. Deres far, Marchese Piero Antinori, er Ærespræsident for familievirksomheden.
Mortelle ligger i hjertet af Maremma i Toscana. Området er ekstraordinært smukt og fascinerende og med en rig historisk arv og kultur.

Der er bevis for ejerskab af jord i dette område gennem en en ejendomsakt dateret i 1863. Siden 1999, da ejendommen blev erhvervet, har familien dedikeret deres bestræbelser på at forbedre vinmarkerne og bygge den nye vingård ud fra den faste overbevisning, at dette område, der langsomt opstår på den italienske vindyrkningshorisont, har et stort potentiale for produktion af vin af høj kvalitet . Sorter, der dyrkes i dette område, kan udtrykke deres egne karakteristika såvel som terroirets ekstraordinære kvaliteter.

Gården strækker sig over et areal på 270 hektarer, hvoraf 170 er beplantet med vinmarker af Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc og andre nyligt plantede vinmarker med hvide druesorter såsom Vermentino, Ansonica, Viognier og en lille parcel med Carménère. Jorden er af medium konsistens, sandet og leret og på nogle dele af godset rigt på stenede aflejringer.

Detaljer
Type Rødvin
Land Italien
Område Toscana
Producent Marchesi Antinori
Dyrkningsmetode Traditionel
Proptype Kork
Alkoholprocent 14,50%
Flaskestørrelse 3/4 ltr
Årgang 2016
Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:2016 Ampio delle Mortelle, IGT, Antinori

Levering sker udelukkende til adresser i Danmark.

Vi afsender normalt din vare samme eller næstfølgende hverdag, som vi sender en skriftlig ordrebekræftelse. Vi opkræver ikke betaling før varen afsendes fra vort lager. Du kan læse mere om vores fragtomkostninger www.dahlsvinhandel.dk Hvis din ordre indeholder bestillingsvarer, vil varerne dog først blive afsendt, når vi kan foretage en samlet levering. Ordrer leveres normalt som postpakke via Post Danmark og kan følges i deres Track & Trace system. Forsendelsens nummer får du via din personlige ordrestatus på vores hjemmeside. Pakken leveres til din dør eller nærmeste Post Danmark postkontor, hvis du ikke er hjemme.

Du modtager desuden en e-mail med pakkens forsendelsesnummer, når vi afsender din ordre.

Hvis leverancen bliver markant forsinket, vil vi snarest muligt oplyse dig herom pr. e-mail.

Ved levering til privatadresse er det nødvendig at lave en bemærkning om, hvor varen kan stilles i tilfælde af, at fragtmanden ikke finder nogen hjemme.