En butik med sjæl -

Find os her

Fast lav fragt på 59 DKK

Gratis fragt ved køb over 1.000,-

Hurtig levering: 1 - 3 hverdage

Toggle Nav

Velkommen til

Du skal være 18 år for at købe varer indeholdende alkohol på Dahlsvinhandel.dk

Er du over 18 år?

2015 Chateau Belgrave 5. Cru Classe

Varenummer:
2015 Chateau Belgrave 5. Cru Classe
DKK  350,00
Château Belgrave er måske det Grand Cru Classé slot på Médoc, hvor der er sket allermest med kvaliteten de seneste 5 år. Potentialet har altid været til stede. Med marker der grænser helt op til Saint-Julien (kun adskilt af et lille vandløb) og en helt tilsvarende undergrund, kan man næsten ikke undgå at lave stor vin på denne ejendom med det exceptionelle terroirs. …

Se flere detaljer

På lager

Château Belgrave er måske det Grand Cru Classé slot på Médoc, hvor der er sket allermest med kvaliteten de seneste 5 år. Potentialet har altid været til stede. Med marker der grænser helt op til Saint-Julien (kun adskilt af et lille vandløb) og en helt tilsvarende undergrund, kan man næsten ikke undgå at lave stor vin på denne ejendom med det exceptionelle terroirs.

 

Og med de seneste års investeringer i helt nyt moderne produktionsudstyr, og en helt ny lagringskælder, har Château Belgrave nu endelig fået det skub opad, som slottet fortjener, og som klassifikationen berettiger til. Fra og med årgang 2008 kan man virkelig se, lugte og smage den energi, omsorg og de mange penge, der er lagt i slottets marker og produktionsudstyr.

 

Vinen bliver bare bedre og bedre for hver årgang. Men det kan heldigvis endnu ikke rigtig mærkes på prisen, at Château Belgrave har indfundet sig blandt eliten i Haut-Médoc. Til gengæld kan det mærkes på den omtale og de points, som vinen modtager af anmelderne.

 

Undergrunden på Château Belgrave vinmarker har en bemærkelsesværdig mangfoldighed. De to bakkedrag, som rejser sig til henholdsvis 23 og 26 meter over havets overflade, består af grus og småsten, der er blevet transporteret dertil af Garonne-floden for tusindvis af år siden. Under denne overflade af grus og sten findes et leje af lerjord. I dette terroir trives de sent modnende druesorter som Cabernet og Petit Verdot. For foden af bakkedragene er der mindre grus og sten og mere ler i undergrunden. Og det passer fint til netop Merlot, der er beplantet i disse områder.

Der arbejdes på slottet meget målrettet for at sikre en optimal kvalitet af druerne, herunder en øget beplantningstæthed per hektar for at reducere antallet af klaser på hver enkelt stok, og for at øge koncentrationen i druerne.

Hele året igennem udføres et stort arbejde for at begrænse vægten per vinstok, og for at garantere perfekt modning af druerne.

 

På Belgraves vinmarker har der igennem flere år være foretaget undersøgelser med det formål at analysere sammenhængen mellem modningen af druerne og typen af jord og undergrund i hver enkelt parcel. Dette har ført til en meget detaljeret kortlægning af markerne. Dermed har man kunnet identificere rækker, dele af rækker eller blot få vinstokke i hver parcel, der modnes samtidig. Denne minutiøse planlægning har muliggjort en endnu bedre høst, som således kan foretages meget selektivt.

 

Historien

Château Belgrave har en lang spændende historie. Det er simpelthen en af de ældste ejendomme på Médoc. Oprindeligt blev slottet anlagt som et jagtslot under Louis den 14. regeringstid. Det var vel at mærke et meget berømt og anerkendt jagtslot.

 

Den første beplantning af vinstokke på ejendommen kan tillægges familien Coutanceau, som også lagde navn til slottet og selve vinen på denne tid. Betegnelsen ”Bellegrave” dukker først op i 1845, da Bordeaux-købmanden Bruno Deves overtager ejendommen og opprioriterer vinproduktion frem for jagt. Han bygger vineri, lager og ombygger jagtpavillion til det slot som vi kender i dag. Vinen bliver hurtig berømt og anerkendt, og i 1855 kommer den til at indgå i klassifikationen af de bedste Médocvine, dog stadig under navnet ”Coutanceau”. Navnet Belgrave bliver først vinens officielle navn i begyndelsen af det 20. århundrede, hvor grundlæggeren af Cru Syndicatet Marcel Alibert tager over. Han ejer og driver ejendommen i næsten 30 år.

Igennem de seneste 15 år har Château Belgrave undergået en forvanling, hvor stort set alt er udskiftet, og mange processer er lagt om. En helt ny vinifikationskælder og en helt ny kælder til lagring af vinen er ligeledes blevet opført.

 

Med et engageret team med Frédéric Bonnaffous som direktør, Antoine Gonzalez som winemaking, Martial Gelder som ansvarlig for vinmarkerne og Michel Rolland som konsulterende ønolog, står Château Belgrave bedre rustet og mere toptunet end nogensinde tidligere. Og slottet er klar til at producere supergode vine, og indtager igen en plads blandt eliten i Haut-Médoc.

Detaljer
Type Rødvin
Drue Petit Verdot
Land Frankrig
Område Bordeaux
Dyrkningsmetode Traditionel
Proptype Kork
Alkoholprocent 13,50%
Flaskestørrelse 0,75 ltr
Årgang 2015
Emballagetype Glas
Serveringsforslag Bøf (på grillen)
Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:2015 Chateau Belgrave 5. Cru Classe

Levering sker udelukkende til adresser i Danmark.

Vi afsender normalt din vare samme eller næstfølgende hverdag, som vi sender en skriftlig ordrebekræftelse. Vi opkræver ikke betaling før varen afsendes fra vort lager. Du kan læse mere om vores fragtomkostninger www.dahlsvinhandel.dk Hvis din ordre indeholder bestillingsvarer, vil varerne dog først blive afsendt, når vi kan foretage en samlet levering. Ordrer leveres normalt som postpakke via Post Danmark og kan følges i deres Track & Trace system. Forsendelsens nummer får du via din personlige ordrestatus på vores hjemmeside. Pakken leveres til din dør eller nærmeste Post Danmark postkontor, hvis du ikke er hjemme.

Du modtager desuden en e-mail med pakkens forsendelsesnummer, når vi afsender din ordre.

Hvis leverancen bliver markant forsinket, vil vi snarest muligt oplyse dig herom pr. e-mail.

Ved levering til privatadresse er det nødvendig at lave en bemærkning om, hvor varen kan stilles i tilfælde af, at fragtmanden ikke finder nogen hjemme.